İzmir İzmir Adliyesi Türk Sanat Müziği Korosu Konseri

İzmir Adliyesi Türk Sanat Müziği Korosu Konseri

21.06.2018 - 22:43 | Son Güncellenme:

.

İzmir Adliyesi Türk Sanat Müziği Korosu Konseri

İZMİR (AA) - İzmir Adliyesi Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu Devlet Türk Müziği Sanatçısı Gökçe Eriş yönetiminde konser verdi.

Haberin Devamı

Deniz Baykal Kültür Merkezinde düzenlenen konserde İzmir Adliyesinde görevli mahkeme başkanı, hakim, savcılar, infaz koruma memurları ve avukatlar sahne aldı.

Konser öncesinde konuşan emekli mahkeme başkanı İbrahim Altıtaş İzmir Adliyesi Türk Sanat Müziği Korosunun 2018 yaz konserini sunacaklarını belirtti.

Altıtaş konuşmasında büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün müzik ve Türk kültürüne dair sözlerini anımsatarak, "Atatürk 'Müzik, hayatın neşesi, ruhu, sevinci ve her şeyidir. Müzik yaşamın parçası değil, kendisidir.' ve 'Güzel sanatlarda üzerinde en çok durulması gereken de Türk musikisidir. Türk musikisi yüksek bir medeniyetin müziğidir ve dünyaya tanıtmak gerekir.' sözleri ile bu musikinin önemine işaret etmiştir. Türk musikisi bin yıllık kültür hazinesidir. Bu kültürün korunup öğrenilmesi topluma ve genç kuşaklara aktarılmasında amatör korolar çok önemli bir işlev görmektedir. 2006 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk adliye korosu olan koromuz devlet korosu üyesi değerli müzisyen şefimiz sayın Gökçe Eriş yönetiminde 12 yıldır sizden aldığı destekle çalışmalarına devam etmektedir." diye konuştu.

Haberin Devamı

Konserde "Ne doğan güne hükmüm geçer", "Ben güzele güzel demem", "İki gözüm lutfet de söyle", "Aşıka Bağdat sorulmaz", "Şimdi bahara erdim", "Yemenimde hare var", "Beyoğlu'nda gezersin" ,"Çek küreği güzelim uzanalım Göksu'ya", "Otomobil uçar gider" eserleri seslendirildi.

Türk Sanat Müziği korosunun sergilediği performans beğeniyle izlendi, sanatseverler şarkılara eşlik etti.