Gündem İzmir'de eylem hazırlığındaki bir terörist yakalandı

İzmir'de eylem hazırlığındaki bir terörist yakalandı

12.12.2017 - 11:01 | Son Güncellenme:

İzmir'in Buca ilçesinde eylem hazırlığındaki 1 PKK'lı terörist operasyonla yakalandı. Teröristin operasyon esnasında, boğazını keserek intihara kalkıştığı öğrenildi.

İzmirde eylem hazırlığındaki bir terörist yakalandı

Terör örgütü PKK'nın eş zamanlı eylem yapmak amacıyla büyük illere teröristlerin gönderileceği bilgisi alan İzmir polisi yaptığı çalışmalar sonucunda kente gönderilen 1 teröristin kimliğini belirledi.İstihbarat ve Terörle Mücadele ekipleri, örgüt üyesinin Buca ilçesinde bir kadın ile görüştüğü, evinde süre barındığı, daha sonra örgüte müzahir başka şahısların evinde kalarak izini kaybettirmeye çalıştığını belirleyerek, takibe aldı.

Haberin Devamı

Kent genelinde eylem yapılacak yerler de keşif yaptıklarını ve belirleyen güvenlik güçleri, Buca ilçesinde saklandığı eve özel harekat polislerinin desteği ile operasyon düzenledi. Terör örgütü PKK üyesi Sinan D. ile yardım yataklık yapan 6 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

BOĞAZINI KESTİ!

Örgüt üyesi Sinan D. operasyon esnasında bıçakla boğazını keserek intihar girişiminde bulundu.Örgüt üyesi t edavisi yaptırıldıktan sonra sorgulanmak üzere İzmir terörle mücadele şube müdürlüğünde getirildi.

Yapılan sorgulamanın ardından örgüt üyesini eylem yapmak için Diyarbakır'dan İzmir'e gönderen diğer şüphelinin de Diyarbakır'da yakalanması sağlandı.Teröriste yardım yataklık yapan şüphelilerin 2'sinin Tapu Müdürlüğünde 1'inin ise üniversite öğrencisi olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Terörle mücadele şubesinde sorgulamaları tamamlanan örgüt üyeyi Sinan D. ile 6 kişi geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.Nöbetçi cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan 6 kişi tutuklanmaları talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi.Mahkeme, örgüt üyesi Sinan D. ile 3 kişinin tutuklanmasına diğer 2 şüphelinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi. (Akşam)

Yazarlar