Ankara İzmir'de Fetö Bahanesiyle Telefonda Dolandırıcılık

İzmir'de Fetö Bahanesiyle Telefonda Dolandırıcılık

11.12.2017 - 14:52 | Son Güncellenme:

Torbalı ilçesinde 12 yaşındaki çocuğu telefonda kandırarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı

İzmirde Fetö Bahanesiyle Telefonda Dolandırıcılık

İZMİR (AA) - İzmir'in Torbalı ilçesinde 12 yaşındaki çocuğu telefonda kandırarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

Haberin Devamı

Torbalı'da yaşayan 12 yaşındaki B.O'ya telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişi, FETÖ üyeleri tarafından babasının adına sahte kimlik çıkarıldığını ve bu kimlikle banka soyulduğunu, şüphelinin yakalanması için para ve altın vermesi gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine B.O. babasını kurtarmak için evde bulunan 25 bin lira ve yaklaşık 55 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını okul çantasına koyup dolandırıcıların verdiği adrese gitti.

Yanında götürdüğü para ve ziynet eşyalarını dolandırıcılara veren B.O, akşam saatlerinde durumu ailesine anlattı. Dolandırıldığını anlayan aile durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine harekete geçen ekipler, çocuğun ifadesi doğrultusunda çantayı teslim ettiği bölgedeki güvenlik kamerası ve MOBESE kayıtlarını incelemeye aldı.

Haberin Devamı

Görüntülerden plakası açıklanmayan araca ulaşan ekipler, araç sahibi H.A'nın (20) Aydın'ın Söke ilçesinde yaşadığını belirledi.

Belirlenen operasyon düzenleyen ekipler, şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelinin ev ve iş yerinde yapılan aramada 25 bin lira ile ziynet eşyaları ele geçirildi.

Araç sahibi H.A'nın ifadesi doğrultusunda diğer şüpheliler S.K. (18) ile E.K. (23) ve S.B. (28) yakalandı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, S.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.