Gündem İzmir Körfezi’nde Nusret-2018 başladı

İzmir Körfezi’nde Nusret-2018 başladı

17.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı, “Nusret-2018 Davet Tatbikatı” başladı. Adını Nusret Mayın Gemisi’nden alan tatbikat üç safhada gerçekleşecek

İzmir Körfezi’nde Nusret-2018 başladı

Türkiye’nin ev sahipliğinde NATO ve Türkiye’den Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı yüzer ve uçar birliklerle çeşitli ülkelerden gözlemcilerin katıldığı “Nusret-2018 Davet Tatbikatı”, İzmir Körfezi’nde başladı.

Haberin Devamı

Tatbikatın tanıtım brifingi Alsancak Limanı’nda, TCG Bayraktar gemisinde yapıldı. Brifinge Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, Güney Deniz Saha Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Cemalettin Bozdağ ve NATO’da görevli komutanlar katıldı. Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Ahmet Tunç Veyisoğlu, tatbikat hakkında bilgiler verdi. Nusret Davet Tatbikatı’nın her yıl Türk Deniz Kuvvetleri ev sahipliğinde gerçekleştirildiğini belirten Veyisoğlu şunları söyledi:

“Dost ve müttefik ülkelerin yakın ilgisi ve yüksek oranda katılımı, Nusret-2018 Davet Tatbikatı’nın karşılıklı iş birliğine ve birlikte çalışabilirliğine olan katkısının ne kadar yüksek olduğunu göstermektedir. Tatbikat, Mayın Filosu Komutanlığı’nca TCG Bayraktar gemisinde teşkil edilecek tatbikat kontrol merkezi tarafından sevk ve idare edilecektir.”

Haberin Devamı

Tatbikatın safhaları

Tatbikatın mayın döküş, mayına karşı tedbirleri ve liman ziyaretlerini içeren 3 safhada icra edileceğini kaydeden Veyisoğlu şöyle devam etti: “Birinci safha, liman eğitimleri ile hava ve su üstü unsurları tarafından icra edilecek mayın döküş harekatını içermekte. İkinci safha, mayın karşı tedbirlerin icra edileceği safhadır. Nusret-2018 Davet Tatbikatı üçüncü safha faaliyetleri kapsamında denizde fotoğraf çekimi, tatbikat değerlendirme toplantısı ile İzmir Limanı ziyareti kapsamında sosyal ve kültürel faaliyetler icra edilecek.”

25 Ekim’de bitecek

Tatbikatın ismini 1915 yılında Çanakkale Boğazına döktüğü 26 mayınla Birinci Dünya Savaşı’nın kaderini değiştiren Nusret Mayın Gemisi’nden aldığını ifade eden Veyisoğlu, tatbikatın 25 Ekim’e kadar İzmir Körfezi’nde devam edeceğini belirtti.