Ege ‘İzmir, kültürün başkenti olmalı’

‘İzmir, kültürün başkenti olmalı’

26.05.2018 - 00:24 | Son Güncellenme:

Üçüncü sergi sezonunu tamamlayan Folkart Gallery, açıldığı günden bu yana önemli sanatçıları konuk etti. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “İzmir’in Akdeniz’de kültür ve sanatın başkenti olabileceğine inanıyoruz” dedi.

‘İzmir, kültürün başkenti olmalı’

2015 yılında kurulan Folkart Gallery, 2017-2018 yıllarını kapsayan 3. sergi sezonunu tamamladı. Değerli sanatçıları ve eserlerini sanatseverlerle buluşturduklarını vurgulayan, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “2015 yılında kurduğumuz galerimiz sanatseverlerden yoğun ilgi görüyor. Bunu da ziyaretçi sayılarından görebiliyoruz. Son sergi sezonumuz ile birlikte galerimiz, 250 bin civarında sanatseveri misafir etti” dedi.
‘İlgi, mutlu ediyor’
Folkart Gallery’ye oluşan yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile Mesut Sancak, sergilere gösterilen ilgi nedeniyle sanatseverlere teşekkür etti. Sancak, “Folkart Gallery olarak sergilerin yoğun ilgi görmesi bizleri mutlu ediyor. Son sergimizi on binlerce kişi gezdi. Bu kişiler arasında üniversite mezunu olan da var, ilkokul mezunu olan da... Üniversitede öğretim üyesi sanatseverlerden ilkokul öğrencilerine kadar her kesimden ziyaretçimiz oluyor. İzmir’in Akdeniz’de kültür ve sanatın başkenti olabileceğine inanıyoruz. Sanata ve sanatçılara destek olan tüm kurum ve kuruluşları da, ayrıca tebrik etmek istiyorum” diye konuştu.
Farklı disiplinler
2017-2018 üçüncü sergi sezonunda ilk kez iki sergi bir arada açıldı. Dünyaca ünlü Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin’in ‘Varlığın Yeniden İnşası’ ve Türk edebiyatının önde gelen şairlerinin şiirleri farklı disiplinlerdeki sanatçıların eserlerine yansımasıyla oluşan ‘Dizelerin Renkleri’ adlı iki sergi, Folkart’ta 13 Ekim 2017’de ziyarete açıldı.
Dev isimler
Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı-Koruncuk yararına düzenlenen ‘Dizelerin Renkleri’ adlı sergide Türk şiirine yön veren, unutulmaz dizeleriyle tanıdığımız Namık Kemal, Nâzım Hikmet, Sabahattin Ali, Rıfat Ilgaz, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Özdemir Asaf, Orhan Veli, Cemal Süreya, Attilâ İlhan, Cahit Külebi, Rüştü Onur, Fazıl Hüsnü Dağlarca gibi 37 ünlü şairin orijinal el yazmaları ile Zafer Gençaydın, Ali Kotan, Yusuf Taktak, Onay Akbaş, Devrim Erbil, Gören Bulut, Metin Yurdanur, İbrahim Örs, Hanefi Yeter, Habip Aydoğdu, Filinta Önal başta olmak üzere 37 ünlü ressam ve heykeltıraşların eserleri yer aldı. 10 Aralık 2017’ye kadar Folkart Gallery’de sergilenen eserler ilgi gördü.