İzmit O'nun İçin Her Zaman Bir Markaydı...

Bu O'nun hayal ettiği bir projeydi…

Kurumsal bir yapı sistemiyle herşeyi o kadar iyi yönettiki tek başına dev bir marka yarattı…

Hadi o girişimci kafasını ve başarı hikayesini birde O'ndan dinleyelim…

Tolga Bozüyük kim önce biraz bunu anlatır mısın?

Tolga, İzmit’te doğup büyüyen bir İzmitli…

İzmit’i çok seven şehrin değerlerine sahip çıkan bir vatandaş.

İzmit‘li bir esnafın oğlu …

Esnaflığı küçük yaşlardan bu yana babadan, babanın müşteriyle olan ilişkisinden öğrenen bir İzmit‘li…

Saygıdan ödüm vermeden samimi bir İzmit’li

Haberin Devamı

Spor yapmayı seven özellikle basketballu profesyonelce yapan BİR İzmit’li

Deniz Hanımla evli, eşine çok aşık ve 2 çocuk babası bir İzmit’li…

İstanbul’da kurumsal firmalarda yöneticilik yapmış ama sonrasında babasının ocağına dönen bir İzmitli…

İzmit Onun İçin Her Zaman Bir Markaydı...

Bendeki Tolga Bozüyük kim biliyor musun Tolgacım ?

Tolga ; girişimci ruhunu sokağa salması gereken zamanı çok iyi tespit etmiş ve projesine çok inanan aynı zamanda İzmitliyi arkasına alan ( İzmit’te çok sevilen biri olmanın Çoook etkisi var ) bir İzmit’ li …

Tolga:Çok teşekkür ederim… Tanım Hoşuma gitti :) J

Peki Tolgacım ağzından düşmüyor hep Babam sözü… Baban nasıl biriydi de sen hep O'nu rol model aldın :

Benim babam bir esnaftı aslında sadece. Ama esnaflık farklı meziyettir denir ya işte o meziyeti öğrendim aslında öylece seyrettim. Yıllarca okul dışında hep babamın yanında çalıştım ben. Tedarikçimizden tutun kendi çalışanımıza yada sokaktaki delisine kadar herkese hep saygılıydı, anlayışlıydı. Rol model almak için biçilmiş kaftandı aslında. Benim işim kolaydı babamı görmüştüm meslekte. Mesleğimi olsun yada kurumsal hayattaki ilişkilerimde olsun bu kültürümün faydasını çok gördüm. Benim babam çok komiktir aslında. Bende onun gibi güldürmeyi ve gülmeyi çok severim. Baba olmak ve Esnaf olmak zor zanaat ama benim çok iyi bir öğretmenim var.

Tolga’cım Ailene çok değer verdiğini dinledim senden , biraz anlatsana çoluk çocuk nasıl bir ailesiniz?

Yıllardır süren mutlu bir evliliğimiz var bizim. İki arkadaş ve iki aşık olduğumuz için gemiyi batırmadık yıllarca. İki tanede miçomuz var. Bir kızım ve bir oğlum var.

Haberin Devamı

Çocuklarıma kolay sahiplenecekleri bir hayat vaat etmiyorum. Ne almak istiyorlarsa mutlaka kendilerinin de bir tuzu olmalı imajı çizmeye çalışıyorum. Geçenlerde kızım odasına bir televizyon almak istedi. Ben şimdi bunun için bütçe ayıramayacağımızı ve eğer kabul ederse kendisine bir miktar para verebileceğimi ve kendisinin bununla bir şeyler alıp üretip satıp tv nin parasını kazanabileceğini söyledim. Kısa bir süre içerisinde kızım ürettiği ürünleri eşe dosta satarak çok iyi para biriktirdi ve odasına istediği tv yi kendisi aldı. Bu onun için de benim için de bir gurur tablosu oldu.

Aslında burada onu zorlamak değildi amacım.

Amacım istediğimiz şeylere sahip olmak için başka şeyler düşünüp çareler ürettirmekti.

Bu İzmit Gazozu Efsanesi ne zaman başladı anlatır mısın ?

Bir süre önce Muğla’da bir bakkala girdiğimde Muğla Gazozuna denk geldim.

O gazoz orada bir tik attı sanki bomboş bir sayfaya…

Sonra parça parça birleşen bir yapboz gibi tüm parçalar yerini buldu.

Haberin Devamı

İzmit’li olmak ve değerlerine sahip çıkmayı ilke edinmiş biri olarak İzmit ismini kullanarak neden böyle bir şey yapmıyorum ki ben dedim.

İşte kolları sıvamam bu anda oldu.

Hemen marka ismini satın aldım. Eş zamanlı tedarikçi ve dağıtım firmalarıyla çalışmaya başladım. İzmit’te sağladığım güven sebebiyle sağ olsunlar dağıtıcı firmamızla çözüm ortağı işleyişinde çok güzel çalıştık.

Veeee bu günlere geldik…

İzmit Gazozunu ilk piyasa sürdüğümüzde stoklarımız yetmedi. Biliyorduk bir etki yaratacağını ancak bu kadar beklemiyorduk.

Çok bilinen gazoz firmaların tüketimiyle yarışır hale geldik.

Peki İzmit Gazozu’nun bu kadar kısa zamanda patlamasının sebebi sence nedir ?

İsminin İzmit Gazozu olması en büyük etken…

Veeee İzmitlinin sahiplenmesi. Fırsatı gelmişken , tüm İzmit halkına İzmit Gazozuna sahip çıktıkları için çok teşekkür ederim.

Biz markayı alırken Körfez Gazozu, Kocaeli Gazozu olarak isim alternatifleri de düşündük ama şimdi bir kez daha çok doğru bir karar verdiğimize emin olduk.

Klasik soruyu sormadan geçemeyeceğim 5 yıl sonra TOLGA BOZÜYÜK nerede görüyor bu girişimci hareketi ?

Tabi ilk önce Kocaeli’nde ulaşılmayan bir nokta kalmayana kadar bu hareketimiz devam edecek. İzmit’te yaşayan herkes rahatlıkla ulaşabilecek hale gelsin istiyoruz. Sonrasında tüm Türkiye’ye bu tadı ulaştırmak istiyoruz. Bunun sinyallerini şimdiden alıyoruz bu arada …

Kocaelispor’a olan düşkünlüğünün çocukluktan bu yana sürdüğünü biliyoruz. Markanda Kocaelispor’a yapılan bir destek var sanırım anlatsana biraz?

Kocelispor sevdası bende olduğu kadar bir çok İzmitlide var…

Bende bu heyecanıma bu sevdamı nasıl işlerim diye düşünürken elde edilen gelirin bir bölümünü her ay kulübe aktarmakta buldum çareyi. Böylece ; hayalimle ve sevdamla yapıyorum işimi …

Birde sosyal sorumluluk projesi var galiba?

Evet Koç-Der ile gerçekleştirdiğimiz bir proje bu. İzmit Gazozu şişelerini otizmli çocuklarımız boyuyor ve süslüyorlar. Bunları 50 tl bağış karşılığı satın alabiliyorsunuz . Bunun karşılığında 6 adet gazoz ve gazoz açacağına sahip oluyorsunuz. Karşılıklı bir yardımlaşma ve dayanışma oluyor aslında.

Peki bu girişimci ruhunu okuyucularımıza biraz aşılasana nasıl olacak bu işler desem ?

Önce Cesaretli olmak gerek…

Cesaretin yanına çok detaylı araştırma yapmayı koymadan edemeyeceğim. Çünkü keşfedilecek bir Amerika yok artık. Sadece fırsatları değerlendirmek önemli. Seninde dediğin gibi HAYAL ETMEK çok kıymetli…

Ve sonrasında tabiki VAZGEÇMEMEK…

Ama herşeyin yolunda gideceği garantisi yok. Bunun için hazırlıklı olunmalı. Adımlarını atarlarken mutlaka bir b planları olmalı.

Ben bu girişimci hareketi takip edeceğim, bence sizde takip edin. Gayet aklı başında davranışlar sergileyen bir marka var karşımızda. Stratejiler doğru yapılandırıyor ve bunun için de çok çalışmayı hedeflemişler… Ülkemizde birilerine ilham olsun diye buluştuk Tolga Bozüyük’le. Sağ olsun O da bizi kırmadı tüm içtenliğiyle bizimle sohbet etti. Kibirsiz , egosuz bir adam olması bence markanın değerlerinin vazgeçilmezleri olacak…

Hikayenin başı çok başarılı …

Başı diyorum çünkü yol uzun diyor kendisi…

Takipteyiz…

#tolgabozüyük#izmitgazozu#izmit