Gündem Janet Jackson kimdir?

Janet Jackson kimdir?

22.05.2018 - 14:32 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü bir sanatçı olan Michael Jackson'ın kız kardeşi Janet Jackson, abisi gibi dansçı ve şarkıcıdır. Aynı zamanda aktrislik ve söz yazarlığı da yapmakta olan Janet, 1973 senesinden bu yana müzik piyasasında aktif şekilde rol almaktadır.

Janet Jackson kimdir

Ağabeylerinin izinden gitti

Haberin Devamı

1966 senesinin 16 Mayıs tarihinde ABD'nin Kaliforniya eyaletinde dünyaya gelen Janet Jackson, ağabeyleri tarafından kurulan Jackson 5'ın elde ettiği başarıların ardından Kaliforniya'ya taşındı. 1974 senesinde kardeşleri ile birlikte sahne alarak adını duyuran genç yetenek, 1976 senesinden itibaren The Jacksons isimli gösteride yer almaya başladı. Kaliforniya'da bulunan yerel bir ilkokulda eğitim gören ve dokuz yaşında ilk bestelerini yazmaya başlayan sanatçı, ilk şarkısı olan Love Songs for the Kids'i kardeşi Randy ile birlikte 1978 senesinde seslendirdi.

Ailesiyle iletişimi kesti

Lise eğitimini Portola Lisesi'nde alan Jackson, 1982 senesinde ilk albümü olan Janet Jackson'ı piyasaya sürdü. İlk albümü ile birlikte bir başarısızlık elde eden şarkıcı, babası ve ailesiyle olan ilişkilerini kesmeye karar verdi. Control ismini verdiği yeni bir albüm çıkaran Janet, bu albümü aracılığıyla babasının buyruklarından kurtulduğunu ve ailesinden bağımsız olarak daha başarılı olacağını herkese duyurdu. Bu albümü sayesinde seksenler müziğinde önemli bir yer edinmeyi başaran sanatçı, beş hafta süresince Amerika listelerinde bir numarada kalmayı başaran Control albümü sayesinde beş defa da platin plak kazandı.

Haberin Devamı

Bir dönem bunalıma girdi

1989 senesinde piyasaya sürdüğü Rhythm Nation 1814 isimli albümü sayesinde pek çok ödül kazanan şarkıcı, 1993 senesinde satışa çıkardığı Janet albümü ile yetmişler müziğine dönüş yaptı. 1997 ile 2001 seneleri arasında bunalıma sürüklenen Jackson, 2001 ve 2004 seneleri arasında ise R&B müziği icra etti. 2008 senesinde Discipline isimli albümünü yayımlayan yetenekli isim, sonrasında yeni yapımcılarla çalışmaya başladı.

Michael Jackson'ın inceltilmiş hali

Mezzo-soprano bir sese sahip olduğu bilinen Janet Jackson, ağabeyi Michael Jackson'ın sesinin inceltilmiş bir versiyonu olduğu ve yankılı olduğu kabul edilen sesi ile Amerika'daki en çok yönlü sanatçılar arasına dâhil olmuştur.