Ekonomi Japon zincir Miniso Anadolu’ya yayılacak

Japon zincir Miniso Anadolu’ya yayılacak

18.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de kısa sürede 30 mağazaya ulaşan Japon Miniso, Anadolu’ya yayılacak. Miniso Pazarlama Direktörü Gonca Yılmaz Elbaşı, “15 yeni mağaza açacağız. Üçü hariç diğerleri Anadolu’da olacak. İl sayımızı artıracağız” dedi.

Japon zincir Miniso Anadolu’ya yayılacak

Japon hızlı tüketim markası Miniso, Türkiye pazarında hedef büyüttü. 2016 Aralık ayında Türkiye’ye gelen marka kısa sürede 30 mağazaya ulaşırken, yeni dönem için mağaza hedefini 45’e çıkardı. Aksesuardan kozmetiğe, teknolojiden tekstil ürünlerine kadar birçok kategoride sürekli yenilenen yaklaşık 6-8 bin çeşit ürünü bulunuyor. Medical Park ve Liv Hastaneler Grubu’nun ortağı Adem Elbaşı’nın Türkiye’ye getirdiği Miniso’nun hedefi her ay bir mağaza açmak. Dünyada 60 ülkede, 2.600 Miniso mağazası bulunuyor.

Haberin Devamı

Yeni mağaza yolda

Miniso Pazarlama ve Marka Yönetim Direktörü Gonca Yılmaz Elbaşı, Miniso’nun Türkiye ve çevre ülkeler için master franchise haklarını aldıklarını anımsatarak, geçen süreçte çok ilgi gördüklerini ve mağaza hedeflerini artırdıklarını söyledi. 30 mağaza sayısına ulaştıklarını ve kısa sürede bu sayıyı 45’e çıkaracakların belirten Elbaşı, “30 mağazanın 16’sı İstanbul’da. Diğerleri Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Adana’da. Anadolu’da daha yayılmayı hedefliyoruz. Samsun’da bu yaz bir mağaza açacağız. İstanbul’da İstinyePark, Cevahir ve Zorlu’da olmak istiyoruz. Onun dışındaki mağazaların hepsi Anadolu’ya açılacak. İlgi çok yüksek. Bursa ve Antalya’da ikinci mağazaları açmayı düşünüyoruz. Yeni illere de gireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Japon zincir Miniso Anadolu’ya yayılacak

Ciro hedefi 100 milyon TL

Elbaşı, finansal rakamlarına da değinerek, bu yıl 100 milyon TL ciro elde etmeyi hedeflediklerini kaydetti. Ayda 1 milyon ziyaretçi çektiklerini dile getiren Elbaşı, “Sosyo kültürel olarak 15-40 yaş arasına hitap ediyoruz. Yüzde 80 kadınlar alışveriş yapıyor” dedi.

Japon zincir Miniso Anadolu’ya yayılacak