Sağlık Jojoba nedir?

Jojoba nedir?

08.10.2018 - 14:16 | Son Güncellenme:

Jojoba bitkisi Mojave, Arizona, California dışında İsrail topraklarında da yetişebilen Simmondsiaceae familyasındaki bir bitki türüdür. Özellikle kozmetik alanında kullanılan Jojoba yağının çok faydalı olduğu bilinmketedir. Jojoba yağı cilt ve saç bakımı konusunda önemli faydalar sağladığı ve cilt yağı ile benzerlik gösterdiği için faydalı olduğu bilinmektedir. Peki Jojoba yağı nasıl kullanılır?

Jojoba nedir

Özellikle kozmetik ürünler alanında adını sıkça duyuran jojoba yağı çoğunlukla cilt bakımı için kullanılmaktadır. Birçok saç ve cilt bakım ürünün içeriğinde yer bulmayı başarabilmiş jojoba yağı, cilde dost maddelerden bir tanesidir. Cilt bakımındaki yoğunluğunu genellikle sivilce ve sivilce izlerini tedavi etme konusunda vermiştir.

Haberin Devamı

JOJOBA YAĞI NEDİR?

Jojoba yağı, Sonora, Mojave, Arizona ve California çöllerinde yetişmiş; Simmondsiaceae familyasındaki bitkiden elde edilmektedir. Familyadaki tek bitki jojobadır ve Latince ismi Simmondsia chinensis olarak bilinmektedir. Bu bölgeler dışında ayrıca İsrail topraklarında yetişebilmektedir. Bitkinin özünden elde edilen jojoba yağının geniş bir kullanım alanı vardır.

Yazarlar