Ekonomi Jolly, tekno hamleyle ‘küresel atağa’ kalktı

Jolly, tekno hamleyle ‘küresel atağa’ kalktı

21.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Jolly Tur, Türk turizmine yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan teknolojik bir adım atmaya hazırlanıyor. Şirketin yeni proje ve hedeflerinin paylaşıldığı basın toplantısı, Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Başkan Yardımcısı Mert Vardar ve Genel Müdür Figen Erkan’ın ev sahipliğinde dün yapıldı.

Jolly, tekno hamleyle ‘küresel atağa’ kalktı

Mete Vardar, 2018 erken rezervasyon dönemini yüzde 50’ye varan indirimlerle başlattıklarını duyururken, turizm için zorlu geçen 2017’de sektörün üzerinde büyüdüklerini söyledi.

Haberin Devamı

2017’yi yüzde 45’lik büyümeyle kapatmaya hazırlanan Jolly Tur, 2018 için ise yüzde 50 büyüme hedefliyor. Büyüme hızındaki artışın ana dinamiği ise üzerinde dört yıl çalışılan teknoloji yatırımı oldu.

1 Ocak 2018’de hayata geçirecekleri teknoloji yatırımıyla global bir turizm şirketi olma yolunda büyük bir adım atacaklarını söyleyen Mete Vardar, Türk turizmi için de yeni bir güzergâh yaratacaklarını dile getirdi.

Bu yatırım için 50 kişilik uzman ekibin Mert Vardar ile 4 yıl çalıştığını söyleyen Vardar, “Bu yoğun çalışmanın ve yatırımın sonucunda Türkiye’ye ve Türkiye turizmine yeni ufuklar açacak bir teknoloji platformu kazandırdık” dedi.

Rus ve İngiliz turist

2018’de iç turizmin İngiliz ve Rus turist sayısındaki ciddi artış nedeniyle büyüyeceğini öngördüklerini kaydeden Vardar, yerli turistin iyi fiyat ve yer avantajından yararlanabilmesi için erken rezervasyonun önemini vurguladı. Vardar, Rusya ve İngiltere’den de yüzde 50 civarı yükseliş beklediklerini belirtirken, Çin ve Hindistan gibi yeni pazarların etkisinin de 2018’den itibaren daha etkin hissedileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Mert Vardar ise, teknoloji yatırımıyla Jolly Tur’un global alanda da rekabet edebilecek pozisyona ulaşacağını söyledi. Mert Vardar, 1 Ocak 2018 itibariyle uçak bileti, otel rezervasyonu, yurtiçi ve yurtdışı turlar olmak üzere pek çok işlemin Jolly Tur’un yeni sistemi üzerinden yapılabileceğini belirterek şunları söyledi:

“Yeni teknoloji altyapımızla yurtdışında 400 binden fazla otel sisteme dahil olacak ve rezervasyon yapılabilecek. Dünyadan ve Türkiye’den butik oteller, şehir otelleri ve daha pek çok kategorideki otel bu sistem üzerinden kullanıcılara açılacak. Geliştirdiğimiz bu sistem dahilinde yeni bir uçak bileti sistemini de devreye aldık. Bütün ürünler dinamik paket mantığıyla satılabilecek. Seyahate dair tüm ürünler tek bir platformda toplanacak.”

Genel Müdür Figen Erkan da yüzde 50’lik büyüme hedefinde teknolojik yatırımla doğacak yeni iş alanlarının yaratacağı etkiye dikkat çekti.