Dünya K. Kore’den yeni deneme!

K. Kore’den yeni deneme!

19.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

K. Kore’den yeni deneme

Kuzey Kore “güçlü bir savaş başlığına sahip taktik güdümlü yeni bir silah” denediğini açıklarken ABD ile gerçekleşecek olası yeni bir görüşmede ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun yer almaması istendi.

Haberin Devamı

Kuzey Kore, taktik güdümlü yeni bir silah denediğini duyurdu. Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA’nın haberinde, denemenin Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un gözetiminde yapıldığı belirtildi. Kim’in, Kuzey Kore ordusunun savaşma gücünü artıracak çok önemli bir silah sistemi denemesinin yapıldığını söylediği kaydedildi. Kim, ayrıca taktik güdümlü silah denemesiyle ilgili, ulusal savunma alanında uzman bilim adamlarının iyi iş çıkardığını ifade etti. Uzmanlar denemesi yapılan silahın yeni geliştirilmiş kısa menzilli güdümlü ya da seyir füzesi olabileceğini belirtti.

Pyongyang yönetimi ayrıca Washington ile bundan sonra yürütülecek görüşmelere ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun katılmasını istemediğini duyurdu. Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Kwon Jong Gun, görüşmelerde Pompeo yerine “iletişim konusunda daha dikkatli ve olgun” birinin olmasını talep ettiklerini belirtti. Kim Jong-un geçen hafta, görüşmelerin devam etmesi için Trump yönetiminin “doğru tavra” sahip olması gerektiğini söylemişti.

Haberin Devamı

Faaliyete döndüler!

Kuzey Kore uzun bir süredir silah denemesi yapmıyordu. ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında Vietnam’da 27-28 Şubat’ta gerçekleştirilen zirve sonuç alınamadan sona ermişti. Öte yandan Kuzey Kore’nin nükleer faaliyetlerine devam ettiği yönündeki raporlar da son dönemde dikkat çekmişti.

Kim Rusya’ya gidecek

Kremlin’den yapılan yazılı bir açıklamada, “Kuzey Kore lideri Kim Jong-un nisan ayının ikinci yarısında, Vladimir Putin’in daveti üzerine Rusya’yı ziyaret edecek” denildi. Ancak açıklamada görüşmenin nerede gerçekleşeceği gibi detaylara yer verilmedi. Daha önce Güney Kore merkezli Yonhap haber ajansı, Kim’in Rusya’ya kendi zırhlı treniyle gidebileceğini yazmıştı. Ajansın haberinde, Kim ile Putin’in Rusya’daki görüşmesinin Kuzey Kore sınırının yakınlarında yer alan Vladivostok kentinde gerçekleşeceği belirtilmişti. Bu bilgiler, resmi kaynaklar tarafından henüz doğrulanmış değil. Bu, 2011’de göreve gelmesi sonrası Kim’in Rusya’ya gerçekleştirdiği ilk ziyaret olacak.