Geri Dön

Kabak graten tarifi

Kabak graten tarifi, özellikle fırın yemeklerinden vazgeçemeyenler için yeni bir lezzet olacak. Özel sosuyla ağzınızda eşsiz bir tat bırakacak kabak graten tarifi, sanıldığının aksine çok basit bir şekilde yapılabiliyor. Sebzeli olmasıyla hafif bir tat olan kabak graten, ağır yemeklerden uzak durmak isteyenler için en ideal tat. İşte lezzeti ve görüntüsüyle kalbinizi fethedecek kabak graten tarifi…

Kabak graten tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 kilo kabak
-1 adet soğan
-4 adet havuç
-Yarım demet maydanoz ve dereotu
-Kaşar peyniri
-3 yemek kaşığı glutensiz buğday unu
-3 adet yumurta
-2 çay bardağı süt
-Kırmızı biber, karabiber ve tuz

Kabak Graten Nasıl Yapılır?

Kabak graten tarifi kolay tarifi ve basit malzemeleri ile sofralarınızın yeni baş tacı olacak. Kabak graten tarifini adımlara uygun biçimde uygulayarak aynı lezzeti yakalayabilirsiniz. Gerekli malzemeleri ve yapılış adımları ile pratik bir tat olan kabak graten tarifi şu şekilde yapılıyor:

1.adım: Öncelikle suda yıkadığınız kabakları küp küp doğrayın ve havuçları rendeleyin.
2.adım: Sonra tava içinde havuçları ve kabakları zeytinyağında hafifçe soteleyin. Soğanları, dereotunu ve maydanozu ince ince doğrayıp tavaya ekleyin.
3.adım: Tavaya rendelenmiş kaşar peynirini ve tüm baharatları ekleyip borcam kase içine alın.
4.adım: Çırpma kabının içine süt, yumurta ve unu ekleyip karıştırın. Çok yoğun kıvamlı olmamasına dikkat edin. Hazırladığınız bu sosu borcamın üzerine dökün.
5.adım: Borcamı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırın içinde, üstü kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber