Geri Dön

Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak tatlısı tarifi, kışın en çok aranan tarifler arasında neredeyse ilk sıralarda yer alıyor. Ülkemizde bal kabağı genellikle kabak tatlısı yapılarak tüketiliyor. Biz de bugün sizlere bal kabağı tatlısı tarifini vereceğiz. Kabak tatlısı nasıl yapılır, kabak tatlısı tarifi nedir gibi soruların cevaplarını birazdan öğrenebileceksiniz. İşte tadı damağınızdan düşmeyecek kabak tatlısı tarifimiz.

Kabak Tatlısı Tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

600 gr bal kabağı
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi veya kaymak
3-4 adet karanfil , dilerseniz kıvamlanması içi 2-3 damla limon suyu

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kabak tatlısının püf noktaları…

- Kabak tatlısı yaparken en önemli püf noktalarından birisi kabağın olgunlaşmış olmasıdır. Bunun için kabağı seçerken tırnağınızı batırmanız yeterli olacaktır. Tırnağınızı batırdığınızda, tırnağınız kabağın kabuk kısmına batıyorsa o kabak olgunlaşmış demektir. Yeterince olgunlaşmış olan kabaktan dilediğiniz gibi kabak tatlısı hazırlayabilirsiniz.

- Aynı zamanda kabak tatlısı yapmadan bir gece önce üzerine ekleyip beklettiğiniz şeker tatlınızın daha kıvamlı ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.

- Kabakları pişirirken derin ve geniş bir tencere de pişirmeye özen göstermelisiniz. Aynı zamanda kabak ile yapabileceğiniz birçok tarif bulunmaktadır. Sizde kabak ile kabak tatlısı dışında hangi tarifleri deneyebilirim diye merak ediyorsanız daha önceden hazırlamış olduğumuz kabak ile ilgili tarifleri deneyebilirsiniz.

1. adım: Bal kabaklarınızın çekirdeklerini çıkartıp yeşil ve sert kısımlarını soyduktan sonra iki parmak kalınlığında dilimleyin.

2. adım: Kabak dilimlerinizi bol suda yıkamayı ihmal etmeyin. Daha sonra tencereye yerleştirin. Üzerine toz şeker ve karanfilleri serpin.

3. adım: Tencerenin ağzını kapatıp 1 saat kadar bekletin. Kabak dilimlerini pişirmeden önce toz şeker döküp yaklaşık 3 saat bekletirseniz şekerin tamamen eriyerek kabakla özleşmesini sağlarsınız.

4. adım: Kabaklar cinsine göre suyunu kısa sürede salmayabilir. Bu durumda su ilave ederek orta ateşte 45-50 dakika kadar pişirin.

5. adım: Suyunu tamamen çeken kabaklarınızı ılıklaştıktan sonra dikkatlice servis tabaklarına alın.

6. adım: Üzerlerine ince çekilmiş ceviz içlerini serpiştirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Son adım: Dilerseniz kaymak eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber