Geri Dön

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Kadayıflı muhallebi tarifi yapımı oldukça basit ve lezzetli tatlı tariflerinden bir tanesidir. Her kadayıflı tatlıyı sevmeyenler, birazdan vereceğimiz kadayıflı muhallebi tarifine bayılacaklar. İşte kadayıflı muhallebi tarifi arayanlara, enfes lezzette kadayıflı muhallebi tarifi:

Kadayıflı Muhallebi Tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

300 gr kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
Yerim su bardagı iri kıyılmış ceviz veya fındık

Muhallebisi için

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
200 gram sıvı krema 

Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Kadayıflı muhallebi tarifi şerbetli kadayıf tarifini sevmeyenler için oldukça iyi bir seçim olacaktır. Sütlü ve hafif tatlı arayanlar kadayıflı muhallebi tarifini deneyebilirler. Tatlının içerisinde kadayıf olsun ama şerbet olsun istemiyorsanız sizler için hazırlamış olduğumuz kadayıflı muhallebi tarifini deneyebilirsiniz. İşte yapımı oldukça basit ve lezzetli olan kadayıflı muhallebi tarifi…

1. adım: Öncelikle kadayıfları elinizle kırın ve tereyağı eritin. İçine şekeri ve kadayıfı ekleyip hafif kahverengi olana kadar kavurun.

2. adım: Daha sonra içine cevizleri de ekleyip, birazda kavurup ocağın altını kapatın. 

3. adım: Muhallebi için başka bir tencereye vanilya ve süt kreması hariç bütün malzemeleri alın kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

4. adım: Pişince içine süt kreması ve vanilyayı da ekleyip çok iyi karıştırın. Dikdörtgen borcamın alt kısmına kadayıfın yarısını alın kaşıkla düzleyin.

5. adım: Muhallebinin tamamını kadayıfın üstüne dökün eşit bir şekilde yayın. Kadayıfın kalan kısmıyla da muhallebinin üstünü kapatın.

6. adım: Buzdolabında en az 4-5 dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber