Gündem Kadın cinayetlerinin önüne geçilemiyor!

Kadın cinayetlerinin önüne geçilemiyor!

31.08.2016 - 18:08 | Son Güncellenme:

Alınan tüm önlemlere ve toplumsal duyarlılık oluşturma çabalarına rağmen kadınlar, koca şiddetine kurban gitmeye devam ediyor.

Kadın cinayetlerinin önüne geçilemiyor

IŞİD ve PKK terörüne hemen her gün şehit veriyoruz. Ancak gündemin arka sıralarında kalan bir başka terör çeşidi de ocaklara ateş düşürmeye devam ediyor. Sadece bugün 3 kadın koca şiddetinin kurbanı oldu. Birisi morgda, birisi ağır yaralı diğeri ise toprak altında… İşte Kayseri, Diyarbakır ve Sakarya’dan kahreden haberler

Haberin Devamı

“YA BENİMSİN YA TOPRAĞIN” DEDİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Kayseri'de 45 yaşındaki Cezmi D., boşanmak üzere olduğu eşini kafasına silahla ateş ederek öldürdü. Cezmi D. iddiaya göre, öldürürken eşine, “Ya benimsin ya toprağın” dedi.

Edinilen bilgiye göre, Selçuklu Mahallesi Alkış Sokak'ta meydana gelen olayda, 45 yaşındaki Cezmi D., boşanmak üzere olduğu eşi 39 yaşındaki Ümmügülsüm D.'nin evine gitti. Çiftin arasında bir süre sonra tartışma çıktı. İddiaya göre çıkan tartışmada eşine, “Ya benimsin ya toprağın” diyen Cezmi D., yanındaki silahla eşi Ümmügülsüm'ün başına ateş etti.

Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan 2 çocuk annesi Ümmügülsüm D., tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan cinayet şüphelisi Cezmi D., geçirildiği sağlık kontrolünün ardından adliyeye çıkarıldı.

Haberin Devamı

Kadın cinayetlerinin önüne geçilemiyor

BOŞANMAK İSTEYEN EŞİNE KURŞUN YAĞDIRDI

Sakarya'da, ise boşanmak istediği eşini darp ettikten sonra üzerine 10 el ateş eden şahıs, vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Meydana gelen olayda 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Adapazarı ilçesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Şemsiyeli Park'ta 37 yaşındaki Seymen A. isimli şahıs, kendisinden boşanmak isteyen eşi 24 yaşındaki Merve A. ile tartışmaya başladı. Tartışma kavgaya dönüşünce Seymen A., genç kadını darp ettikten sonra yanında getirdiği silahla üzerine 10 el ateş etti. Ayağından yaralanan kadın yere düştü. Durumu gören vatandaşlar silahlı saldırganı durdurmak için hemen müdahale etti. Vatandaşlar tarafından linç edilmek istenen Seyman A.'yı polis ekipleri kurtardı. Yaralanan Seymen A. için olay yerine 112 acil ekibi çağrıldı. Olay yerine gelen 112 acil ekipleri şahsı Sakarya Üniversitesi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırarak tedavi altına alırken, yaralanan genç kadın ise ToyotaSa İlk Yardım Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kadın cinayetlerinin önüne geçilemiyor

KOCASI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ KADINLAR TARAFINDAN DEFNEDİLDİ

Haberin Devamı

Diyarbakır'da ise önceki gece eşi tarafından öldürülen 3 çocuk annesi 24 yaşındaki Çiğdem P.'nin cenazesi kadın kurumları tarafından defnedildi. Merkez Yenişehir ilçesi Üçkuyu TOKİ'de önceki gece eşi tarafından yatak odasında öldürülen 3 çocuk annesi 24 yaşındaki Çiğdem P.'nin otopsi işlemleri tamamlandı. Genç kadının cenazesi, kentteki kadın kurumları tarafından Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınıp, Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'na getirildi. Cenaze, dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından toprağa verildi. Defin işlemlerinin ardından kadın kurumları adına açıklama yapan Kardelen Kadın Merkezi çalışanı Melek Torlak, kadın şiddeti ve cinayetlerinin takipçisi olacaklarını ve erkek barbarlıklarına artık bir son verilmesi gerektiğini söyledi.

Kadın cinayetlerinin önüne geçilemiyor