Püf Noktası Kadınların yaptıkları için asla suçluluk hissetmemesi gereken 15 şey

Kadınların yaptıkları için asla suçluluk hissetmemesi gereken 15 şey

16.05.2018 - 17:26 | Son Güncellenme:

Kadınlar, güçlü ve bağımsız olsalar bile hassas varlıklardır. Bazen söyledikleri, yaptıkları ve hissettikleri her şey için gereksiz suçluluk hissederler. Dışarıdan gelen baskılara rağmen yaptığınız için suçluluk duymamanız gereken 15 davranış…

Kadınların yaptıkları için asla suçluluk hissetmemesi gereken 15 şey

Hayır demek

Haberin Devamı

Kadınlar genellikle hayır dediklerinde suçlu hissederler. Sonucu ne olursa olsun evet demek çoğu zaman daha kolay gelir.

Evet, bir arkadaşınıza yardım etmeyi reddettiğinizde ya da sizinle ilgilenen bir erkeği geri çevirdiğinizde kendinizi çok kötü hissedebilirsiniz. Ama önce kendinizi düşünmek zorundasınız. Büyük olasılıkla hayır demeniz için gerekli bir sebebiniz vardır. Bu sebep her ne olursa olsun eğer evet demek istemezseniz kimse sizi zorlama hakkına sahip değildir.

Erkeksi veya kadınsı şeylerden hoşlanmak

“Tatlım, daha uygun bir hobiyi bulmanın zamanı geldi, sen bir kadınsın!” Böyle bir şeyi ne sıklıkla duydunuz? Kim eğer kadınsanız bazı meslekleri yapamayacağınız söyledi?

Unutmayın ki bu sizin hayatınız ve ne istediğinize kendiniz karar veriyorsunuz. Örgü örmek yerine bisiklete binmeyi sevmenizin ya da bisiklete binmek yerine örgü örmeyi tercih etmeniz kimseyi alakadar etmez. Sonuçta 21. Yüzyılda yaşıyoruz. Size bazı hobi ve mesleklerin erkeklere veya kadınlara özgü olduğunu söylemelerine izin vermeyin.

Haberin Devamı

Makyaj yapmamak

Eğer makyaj yapmayı sevmiyorsanız kimsenin sizi kadınsınız diye makyajlı gezmek zorunda olduğunuza inandırmasına izin vermeyin.

Yemek alışkanlıkları

Yemek seçimlerinizi aile ve arkadaşlarınıza bile savunmak zorunda olduğunuzda hayat zordur. “Neden içmiyorsun? Hadi, sadece bir bardak! ” veya “Nasıl yani et yemiyor musun? ” gibi ikna ve baskı soruları duyabilirsiniz.

Kimse yemek seçimleri için suçlu hissetmemeli. Eğer bir yemeği sevmiyorsanız bu sadece sizi ilgilendirir. Dışarıdaki baskılara kulak asmayın ve onlara kendinizi açıklamakla uğraşmayın.

Eğlenmek istemek

En son ne zaman dans etmeyi veya şarkı söylemeyi isteyip de insanlar ne düşünür diye vazgeçtiniz? Birini incitmediğiniz sürece istediğinizi yapabilirsiniz. İnsanlar büyük ihtimalle sadece gülümseyecek veya kaşlarını çatacaklar ya da fark etmeyecekler bile. Fark etseler bile bunu niye önemseyesiniz ki? Büyük ihtimalle o kişileri bir daha asla görmeyeceksiniz. İnsanların tepkileri yüzünden neden eğlencenizden mahrum kalasınız ki?

Haberin Devamı

Kendinizi düşünmek

Küçük derecedeki bencillikler kötü şeyler değillerdir. Bazen işinize, arkadaşlarınıza veya ailenize değil kendinize vakit ayırmak isterseniz.

Uzun bir günün ardından her şeyi ertelemek istiyorsanız kendinizi kötü hissetmeyin. Son kek parçasını veya mağazadaki o elbiseyi istediğiniz için özür dilemeyin ve açıklama yapmak zorunda olmadığınız bilin.

Duygusal olmak

Bazen içinizden sebepsiz yere ağlamak veya gülmek gelebilir. Ya da yalnız kalmak ve kimseyle konuşmamak isteyebilirsiniz.

Kızgın, mutlu, şaşırmış, hayal kırıklığına uğramış, üzgün hatta kayıtsız davranabilirsiniz. Kendinizi bu duygularınızı saklamak zorunda hissetmeyin. Kötü bir anınızda insanlara güleç yaklaşmadığınız için suçluluk duymayın.

Yardım istemek

Hemen hemen her kadın kendini yardıma muhtaç ama istemekten utanan bir durumda bulmuştur. Bu yardım ağır bir yük taşımak ya da mobilya kurmak olabilir. Bir şeyle kendimiz baş edemediğimiz zaman suçlu hissederiz.

Yardım istemek kesinlikle normaldir ve bunun için sizi kimse yargılamayacaktır. Ayrıca çoğu insan başkalarına yardım etmekten hoşlanır çünkü herkes kendisine ihtiyaç duyulduğunu hissetmek ister. Bu yüzden bir daha yardım istemeniz gerektiğinde çekinmeyin ve suçluluk hissetmeyin.

Haberin Devamı

Farklı bir görüşe sahip olmak

Kimsenin sizi farklı görüşlerinizi ifade ettiğiniz için suçlu veya eksik hissettirmesine izin vermeyen. Eğer arkadaşınız ünlü bir yazarın yeni kitabını beğenip beğenmediğinizi sorarsa suçluluk duymadan hayır diyebilirsiniz. O tarz kitaplardan hoşlanmıyor veya yazarı sevmiyor olabilirsiniz. Düşüncelerinizi dile getirdiğiniz için özür dilemeniz gereken tek durum bunu kaba bir şekilde yaptığınız zamandır.

Kıyafet seçimleri

Her zaman giydiklerinizi beğenmeyen birileri olacaktır. Kıyafetleriniz kimine göre çok kısa, çok uzun, çok dar, çok renkli olabilir. Bunun zevkinizi ve konfor düzeyinizi etkilemesine izin vermeyin.

Başarılarınızla gurur duymak

Sadece ilk omletinizi yapmak olsa bile her başarınızla gurur duyun. Bu başarılar sizin kişisel gelişiminizdeki küçük adımlar. Başarılarınızı azaltmaya çalışanların size bu gurur anını hissettirmemelerine izin vermeyin. Ne kadar küçük bir adım olsa bile üstesinden gelebildiniz, kendinizle gurur duyma hakkına sahipsiniz.

Haberin Devamı

Kendinizi olduğunuz gibi sevmek

Çok ince, çok şişman, çok kaslı, çok uzun veya cılız olduğunuzu söyleyen insanları kafaya takmayın. Boyunuz uzun olduğu halde topuklu ayakkabı giyiyorsunuz diye laf edenlere de kulak asmayın. Kendinizi olduğunuz gibi kabul edip sevdiğiniz için suçluluk duymayın.

Her şeyi bilmemek

Açıkçası zaten her şeyi bilmemelisiniz. Bilmediğiniz şeyleri öğrenmek için danışabileceğiniz bilumum arama motoru mevcut. Önemli olan öğrenme arzusu. Bir konuda bilginiz eksik kaldığında sizi suçlu hissettirmeye çalışan insanlara kulak asmayın. Sonuçta hepimiz sürekli bir şeyler öğreniyoruz- en zekilerimiz bile.

Yaşam tarzı

Herkesin mutluluk anlayışı farklıdır. Sizinki çok çocuklu bir aileye sahip olmak, kariyerinizde iyi bir yere gelmek veya dünyayı dolaşmak olabilir.

İnsanlar hep sizin için daha iyisini bildiklerinizi düşünüp sizi doğru gördüklerini yaptırmaya baskılayabilirler. Belki de sizin iyiliğinizi istedikleri için yaparlar bunu. Yine de bu sizin hayatınız ve kendi seçimlerinizi yapmalısınız. Kendiniz için en iyisini sizden başkası bilemez.

Cinsellik

Kendi vücudunuzla ilgili aldığınız kararlar sadece sizi alakadar eder. Evliliğe kadar ilişkiye girmemeyi tercih edebileceğiniz gibi cinselliğinizi özgürce yaşamayı isteyebilirsiniz. Bu konudaki kararlarınız için kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz.

Yazarlar