Kadınlığı Destekleyen Dolgun Göğüsler

Tarih boyunca dolgun göğüsler kadınlığı ve çekiciliği simgelemiştir. Bu nedenle tüm kadınlar göğüslerinin güzel ve vücuduyla orantılı olmasını ister.

Şöyle bir dönüp geçmişe baktığımız ya da geçmişteki kaynaklardan yararlandığımız zaman estetik ve güzellik kavramı zaman içinde evrilip, değişime uğradığını görebiliriz.

Daha Estetik, Daha Alımlı

İçinde yaşadığımız dünyada değişim kaçınılmaz bir gerçektir. Herakleitos’un da dediği gibi “değişmeyen tek şey, değişimin kendisidir.” Ancak estetik ve güzellik alanından baktığımızda kadın memesi her zaman güzelliği tamamlayıcı unsur olarak görülmüştür. Belki de değişime kafa tutan ender düşüncelerden biridir.

Haberin Devamı

Bu nedenle daha estetik bir vücuda kavuşmak ve daha alımlı gözükmek isteyen kadınlar, meme operasyonlarına tercih ediyor. Estetik vücudu taçlandırmak için yapılan meme büyütme operasyonlarında çoğu zaman silikon protezler kullanılmaktadır. Silikon protez dışında günümüzde gittikçe yaygınlaşan bir diğer teknik de yağ enjeksiyonu ile meme büyütmedir. Yağ enjeksiyonları ile sarkık olmayan göğüslerde kendi dokunuz ile büyüme sağlanarak çok doğal ve estetik sonuçlara ulaşılabiliyor. Ancak bu operasyon için vücudunuzda yeterli miktarda yağ olması gerekir.

Silikon Protez Vücuda Alerjik Reaksiyon Gösterir mi?

Kullanılan protezler vücuda hiçbir şekilde zarar vermeyen ve vücut dokuları ile reaksiyon göstermeyen özelliktedirler. Yeni nesil silikonlarda kalın bir silikon zar içinde katı silikon bulunduğundan delinmez, patlamaz. Hatta bu protezleri alıp ekmek bıçağıyla dilimlesek bile silikon içeriği etrafa dağılmaz.

Üstelik ömür boyu kalıcılığı olabilen yapılardadırlar. Ancak ameliyat sonrası fazla miktarda kilo değişimleri yaşarsanız, veya gebelik, emzirme gibi durumlar yaşarsanız göğüs yapınızda sarkmalar olacak ve yeni bir ameliyat gereksinimini doğuracaktır.

Günlük Yaşama Dönüş

Ameliyattan 5 gün sonra günlük yaşantınıza dönebilirsiniz ama kol hareketlerinizi bir miktar kontrollü yapmanız ağrı hissetmemeniz ve ödem oluşmaması için önemli. Masa başı işlere 5 gün sonunda dönülebilir. Bununla birlikte ameliyat esnasında meme dokusuna dokunulmadığı için süt kanalları zarar görmeyecektir.

Haberin Devamı

Op. Dr. Mirza Fırat

Estetik, Rekonstrüktif,

Plastik Cerrahi Uzmanı

www.mirzafirat.com

Facebook: /opdrmirzafirat

Instagram: /drmirzafirat