Cadde 'Kafamı duvara vurup yerlerde sürükledi'

'Kafamı duvara vurup yerlerde sürükledi'

02.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ünlü şarkıcı Sıla, oyuncu sevgilisi Ahmet Kural’dan 45 dakika boyunca şiddet gördüğü gerekçesiyle savcılığa başvurdu. Sıla, Ahmet Kural’ın kendisini yerde sürüklediğini, kül tablasıyla saldırdığını, kaçarak kurtulduğunu söyledi. Savcılık soruşturma başlatırken, İstanbul Aile Mahkemesi, Ahmet Kural’ın Sıla’ya üç ay boyunca yaklaşmamasına yönelik koruma kararı aldı. Karar, hem ev ve iş yerinden uzaklaştırmayı hem de iletişim araçlarıyla rahatsız etmemeyi kapsıyor.

Kafamı duvara vurup yerlerde sürükledi

Pop müziğin ünlü ismi Sıla, birliktelik yaşadığı oyuncu Ahmet Kural’dan darp, cebir ve psikolojik şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi oldu. Şarkıcının avukatı Rezan Epözdemir aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği şikayet dilekçesinde, “Sıla Gençoğlu birçok ödüle layık görülmüş başarılı bir ses sanatçısı, söz yazarı ve bestekârdır. Türkiye’nin en başarılı ve tanınmış kadınlarından olan müvekkil maalesef şiddet uygulayan Ahmet Kural tarafından darp edilmiş, hakaret ve tehdit dolu sözlere maruz kalmıştır” denildi.

Haberin Devamı

‘Seni öldürürüm’

Sıla ile Ahmet Kural’ın bir dönem gönül birlikteliği yaşadığı ve bu birlikteliğin Ocak 2018’te son bulduğu, tarafların Ekim 2018’de tekrar görüşmeye başladığı ve ilişkilerine kaldıkları yerden devam etme kararı aldıkları dilekçede belirtildi. Dilekçede, “İlişkisine değer veren ve üzerine titreyen müvekkil 29 Ekim’da sabaha karşı 04.00 sularında Ahmet Kural’ın ikamet ettiği Sarıyer adresindeyken, yoğun alkollü Ahmet Kural tarafından ağır fiziki saldırıya uğramış, darp edilmiş, yerlerde sürüklenmiş kafası duvarlara vurulmuş, kül tablasıyla kendisine saldırılmıştır. Müvekkil maruz kaldığı yoğun şiddet hareketlerinden can havliyle kaçmak isterken, Ahmet Kural tarafından tekrar tekrar yerlerde sürüklenmiş ve müvekkilin vücudunun değişik yerlerine, kafasına ve kulağına hunharca ve vahşice saldırıda bulunulmuştur. Ahmet Kural tarafından müvekkile uygulanan şiddet yaklaşık 45 dakika sürmüş, bahse konu süreçte Ahmet Kural tarafından müvekkile ve müvekkilin ailesine yönelik ağza alınmayacak galiz küfürler edilmiş, aynı zamanda müvekkile defalarca ‘Seni öldürürüm’ şeklinde tehdit teşkil eden sözler söylenmiştir. Müvekkile uygulanan şiddetin boyutunu göstermesi açısından yırtılmış kıyafetlerini ve olay gecesi yaşadığı ağır şiddeti gösterir fotoğrafları sunuyoruz. Müvekkil yaşadığı şiddet ve korku dolu dakikaların ardından Ahmet Kural’ın evinden kaçabilmiş ve şoförü Mahmut Kapçak kendisini alarak eve götürmüştür. Müvekkil Harbiye’deki evine geldiğinde, kendisini evde çalışma arkadaşı Hande Kızıl karşılamış ve müvekkili görünce gözlerine inanamamıştır. Anılan her iki tanığın da tanık olarak dinlenmelerini talep ediyoruz. Olay nedeniyle uğradığı şoku üzerinden atamayan müvekkil, annesinin İzmir’den yanına gelmesi sonrası cesaretini toplayarak yaşadığı olaya ilişkin darp raporu almıştır” denildi.

Haberin Devamı

‘Acizliğin ifadesi’

Dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Bir erkeğin bir kadın üzerinde güç denemesinde bulunması hukuken ve fiilen kabul edilemez mahiyette olup, en basit ifadeyle acziyetinin göstergesidir. Bu aynı zamanda kadını ötekileştiren erkek egemen anlayışın ve feodal kültürün de bir tezahürüdür. Bir daha benzer hadiselerin yaşanmaması, şiddet gören kadınların hukuk devletinin gereği olarak hak arama özgürlüğünü kullanması ve bu konuda şüphelinin emsal mahiyette cezalandırılması için başsavcılığa başvurma zarureti hasıl olmuştur. Müvekkil birliktelik yaşadığı Ahmet Kural tarafından darp edilmiş, ağır hakaret ve tehditlere maruz kalmıştır. Ülkemizin ve dünyanın kanayan yarası olan kadına karşı şiddete tevessül eden Ahmet Kural hakkında TCK’nın 86, 106 ve 125. maddeleri uyarınca kamu davası açılarak emsal mahiyette cezalandırılmasını talep ediyoruz.”

Haberin Devamı

‘Hiçbir ceza yaşadığım kâbusu silmeyecek’

Sıla sosyal medya hesabında konuyla ilgili şu paylaşımda bulundu: “Hayatımdaki insanın fiziki şiddetine maruz kaldım. Bu, fiziki hasarı bir yana insanın kadın tarafını darmadağın eden bir olaymış. Hayatta geldiğiniz yer, başarılarınız ya da oluşturduğunuzun bir anda önemsiz kaldığı yıkıcı bir deneyimmiş. Bu ülkede bugüne kadar ne kadar şiddet mağduru kadın varsa, gözlerinin gözlerinize değdiği bir anmış. Artık ne yazık ki biliyorum, çok kolay değil sokağa çıkıp ‘Ben şiddete uğradım’ diye bağırmak. Ama şunu da biliyorum ki, ben de susarsam önce kendime, sonra da bu ülkenin kadınlarına, şiddete karşı insanlarına haksızlık etmiş olacağım. Bu nedenle başıma gelen olay üzerine susmama kararı aldım. Yasaların bana verdiği hakları kullanacağım. Hiçbir ceza, yaptırım, yaşadığım kâbusu hayatımdan silmeyecek, bunu çok iyi biliyorum. Ama bu hayatta şarkılarla, kelimelerle bir iletişim kurabildiysek ve kendimi biraz anlatabildiysem, gücümü kendim kadar sizlerden aldığımı da biliyorsunuzdur. Bana uygulanan korkunç şiddet karşısında dilsiz kalmamayı seçiyorum. Bazıları sevilmeyi öğrenememiş olabilir ama bence aşkın bununla hiçbir ilgisi yok!”

Haberin Devamı

Ahmet Kural, Sıla’ya üç ay yaklaşmayacak

Kafamı duvara vurup yerlerde sürükledi

Şarkıcı Sıla Gençoğlu (38), oyuncu sevgilisi Ahmet Kural’ı (35) kendisine fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığı, hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle savcılığa şikayet etti. Bu nedenle dün avukatı Rezan Epözdemir ile birlikte İstanbul Adalet Sarayı’na gidip, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda “müşteki” sıfatıyla ifade verdi. Sıla adliye çıkışında “Bir hukuki sürecin içindeyiz. Çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Zamanı gelince zaten konuşacağız. Savcılığa ifade vermeye geldim. Ahmet Kural’dan şikayetçiyim” dedi.

Haberin Devamı

‘Söz artık yargıda’

Avukat Rezan Epözdemir ise mahkemenin Ahmet Kural’ın Sıla’ya üç ay boyunca yaklaşmamasına yönelik koruma kararı aldığını bildirdi. Epözdemir şu açıklamayı yaptı: “İstanbul Aile Mahkemesi’nden koruma talebinde bulunduk. Aile mahkemesi uygun gördü, fiziki şiddet nedeniyle ilgili kanun gereği başta uzaklaştırma olmak üzere koruma kararı verdi. ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’ kapsamında hak arama özgürlüğümüzü kullandık. Bununla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayetçi olduk. Başsavcılık da Sıla Hanım’ın müşteki sıfatıyla ifadesine başvurdu. Evde yaşanan bir darp, cebir, psikolojik şiddet, hakaret ve tehdit eksenli bir soruşturma söz konusu. Artık bundan sonra top yargıda.”

‘Uymazsa hapis cezası’

Epözdemir, mahkemenin önceki gün itibarıyla Sıla’nın Ahmet Kural’dan korunmasına ilişkin üç aylık bir koruma kararı verdiğini ve bu kararın, “evden ve iş yerinden uzaklaştırma ile kitle iletişim araçlarıyla rahatsız etmeme” yönünde olduğunu sözlerine ekledi. Epözdemir, “Koruma kararına uyulmazsa disiplin hapsi var” dedi. - AA, DHA

Ahmet Kural: Aramızda itişme çıktı

İddiaların odağında yer alan Ahmet Kural dün akşam Buket Aydın’la Kanal D Haber’e konuştu. Ahmet Kural, “Öncelikle böyle çirkin iddialarla karşınızda olduğum için çok üzgünüm. Bu çirkin iddiaların hiçbirini kabul etmiyorum. 28 Ekim akşamı Sıla ve ailemle yemek yedik. Güle oynaya Zekeriyaköy’deki evimize geldik. Ayrıntıları savcılığa vereceğim ifadeden de öğreneceğiniz üzere aramızda karşılıklı itişme çıktı. Bu esnada kolunu tuttum. Bunun dışında hiçbir iddiayı kabul etmiyorum. Bununla ilgili de hukuki yollara başvuracağım maalesef. Çok üzgünüm çok” dedi.

Destek mesajları

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sıla’yı arayıp konuyla ilgili bilgi aldığı öğrenildi. Ünlüler de şarkıcıya mesajlarıyla destek oldu.

- Mustafa Sandal: Yeter artık. Kadına şiddet olaylarından sıkıldık, bunaldık. Nasıl adamsınız siz arkadaş? Bir kadını yerlerde sürüklemek nedir? Onlar bizim annemiz, kız kardeşimiz, sevgilimiz ve canımızın bir parçası. Nefretle kınıyorum. Geçmiş olsun Sıla kardeşim.

- Demet Akalın: Gücünüz kuvvetiniz ne şarkı sözlerine ne güzel yüreğine dokunabilir. Yanındayım her zaman.

- Gülben Ergen: Yıkamadığın kadına, devrilmiyor diye, çok güzel ve başarılı diye, şiddet uygulayan güçsüz ‘erkek’... O kadın senin ezik şiddetinle, bir ömür daha da güçlenecek bunu biliyor musun? Hak etmediğin kadın tarafından, kendini vazgeçilmez ve değerli zanneden erkekler, ‘güçsüzlük’ sizin diğer adınız. Sen bi sus ve uzaklaş.

- Çağla Şıkel: İyi ki susmadın, yanındayız! Senin ve tüm şiddet gören kadınların...

- Funda Arar: Ey güçlü kadın. Seni yıkabilir mi şiddet uygulayan güçsüz bir erkek? Herkes müstahakını bulacaktır. Senin yüzün hep gülsün arkadaşım. Biz kadınlar yanındayız.

- Hadise: Türkiye’nin en büyük sorunu kadına şiddet! Sıla’nın yaşadığı korkunç olay için çok üzgünüm! Onun dik duruşunun ve cesaretinin tüm kadınlarımıza örnek olmasını istiyorum! Kimseden korkmayın! Çocuklarınızı “Sen erkeksin yaparsın” ya da “Sen kızsın yapamazsın” şeklinde ayırarak değil ‘insan’ olarak yetiştirin!

- Bengü: Kendisinden daha güçlü bir kadını kaldıramayıp, gücünü şiddet ve hakaretle göstermeye kalkan ‘iki satırlık!’ bir ‘adam’ daha... Susmayıp dimdik durduğun için tüm hem cinslerim adına sana teşekkürler Sıla!

- Deniz Seki: Şiddet, yetersiz kimsenin son barınağıdır. Sen hep güçlü ol. Sen hep şarkı söyle güzel kadın.

- İrem Derici: Demir kadın! Aslan kadın! Fiziksel yahut psikolojik şiddet, nicelerini darmaduman ediyor bu leş mevzu. Ama sen nasıl bir güçsün, nasıl bir teşviksin! Dimdik kadınım, ben sana öykünmeye devam!

- Sertab Erener: Meslektaşım Sıla’yı bir kadın olarak ayakta alkışlıyorum. Ve yaşadığı bu korkunç olayda sonuna kadar yanında olduğumu haykırmak istiyorum. - ABDULLAH MALKOÇ - SERCAN KISMET

‘Alkole zaafı var’

Ahmet Kural, 2014 yılında da kız arkadaşı Naz Çekem’in parmağını kırdığına dair haberlerle gündeme gelmişti. Oyuncunun alkole zaafı olduğunu söyleyen Naz Çekem, “Ahmet Kural arkadaşım olmasına rağmen bana şiddet uyguladı. Alkol aldığı zaman değişiyor. Barda küfürler etmeye başlamıştı ve tartışmıştık. O günden sonra hiç görüşmedim kendisiyle” dedi.