Ankara Kahramanmaraş'ta "Başarıyı Okulla Yakala" Projesi

Kahramanmaraş'ta "Başarıyı Okulla Yakala" Projesi

26.04.2018 - 15:07 | Son Güncellenme:

.

Kahramanmaraşta Başarıyı Okulla Yakala Projesi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan "Başarıyı okulla yakala" projesi kapsamında orta öğretim geçiş sınavı öncesinde öğrencilere deneme sınavı yapıldı.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş ve ilçelerinde 304 okuldan 21 bin öğrenci İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan demene sınavına katıldı.

Zekeriye Tanrıverdi İmam Hatip Okulu'nda sınavla ilgili incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8. sınıftan 9'uncu sınıfa geçen öğrencileri yerleştirme sisteminde yeni bir uygulamaya geçildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Geçen yıla göre sistemimizde bir farklılık oluştu. Bütün okullarımız sınavla öğrenci almayacak. Sadece belli okullarımız sınavla öğrenci alacak. Öğrenci alacak okullarımıza öğrencileri seçmek için iki deneme sınavı planlaması yaptık. Bugün birincisini yapıyoruz. 1 ay sonra da ikinci sınavı yapacağız."

Haberin Devamı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya ise Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un seçim çalışmalarında "bizler öğrencilerimizin ikinci velileri olacağız" vaadini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.