Siyaset 'Kakafoni değil senfoni olsun'

'Kakafoni değil senfoni olsun'

07.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Partisinin 14 il belediye başkan adayını daha açıklayan Erdoğan, kalan 7 ilin bazıları için MHP lideri ile görüşüp nihai kararın verileceğini söyledi. Erdoğan AK Parti teşkilatına “Kimse Cumhur İttifakı’na gölge düşürmeye kalkmasın” diye seslendi.

Kakafoni değil senfoni olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aralarında Ağrı, Iğdır, Kars, Siirt’in de bulunduğu 14 ilde daha AK Parti’nin belediye başkan adaylarını açıkladı, kalan yedi ilin bazıları için MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşüp nihai kararın verileceğini söyledi. Parti teşkilatını Cumhur İttifakı’nı gölgelememeleri konusunda uyaran Erdoğan, “Aksine dayanışma içerisinde olacağız. Genel merkezlerimizin almış olduğu kararlara hepimiz uyacağız. Eğer herkes kendine göre bir şey uydurmaya kalkarsa bunun adı kakafoni olur. Ortaya öyle bir orkestra çıkaralım ki bu böyle olmasın tam aksine burada bir senfoni olsun” dedi.

Haberin Devamı

Kakafoni değil senfoni olsun

Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi’nde Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yüklendi, yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Partisinin 14 belediye başkan adayını daha açıklayan Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

TÜRKİYE DÜŞMANLARIYLA GÖRÜŞÜYOR: Biz ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini savunmak, yeni bağlantılar kurmak, var olan ilişkileri güçlendirmek, geleceğimizi inşa etmek için çalışırken, ana muhalefetin başı da boş durmuyor. Ne zaman bir seçim olsa soluğu Almanya’da alan bu zat, son seyahatinde de birtakım toplantılara katılmış. Programlarının neredeyse tamamının basına kapalı olması, bu geziyi daha ilginç hale getirdi. Federal Meclis’te, tüm siyasi hayatlarını Türkiye düşmanlığına adamış, ülkemize saldıran terör örgütlerine olan yakın ilgileriyle tanınan isimlerle görüşüyor. Ellerinde terör örgütlerinin paçavralarıyla Almanya’nın Federal Meclisi’nde kürsüye çıkanlarla beraber fotoğraf karelerinde olduklarını görüyoruz.

Haberin Devamı

NE KONUŞTUĞUNU MERAK EDİYORUZ: Kılıçdaroğlu’nun buluştuğu, birlikte poz verdiği vekillerden biri de, ismini ağzıma almak istemiyorum, güya ülkemiz kökenli bir Alman milletvekili, bayan. (Alman Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen) Kimdir bu kişi? PKK’yı Almanya’da terör örgütü listesinden çıkarmak için canhıraş mücadele vermesiyle tanınıyor. Kendisi PKK uzantısı tüm kuruluşların Almanya’daki toplantılarının baş misafiri, konuşmacısıdır. Bu şahıs Alman meclisinde PKK’nın Suriye kolu YPG’nin bayrağını açacak kadar fanatik bir terör örgütü yandaşıdır. Kılıçdaroğlu’nun böyle karanlık sicile sahip Alman milletvekiliyle ne konuştuğunu merak ediyoruz. CHP Genel Başkanı’nın Almanya’da buluştuğu diğer siyasetçilerin de isimlerini vermek istemiyorum, onların da sicilleri aynı. Bu zatın katıldığı ve aslında medyaya açık olan paneldeki konuşmasını da, son anda kameralar ve gazeteciler dışarı çıkartılarak, kamuoyundan gizlediler. Niye gizledin? Bu panelde PKK sempatizanlarının yanı sıra FETÖ’nün Almanya’daki sözcüsü olarak bilinen bir ismin de yer alıyor olması dikkat çekicidir.

Haberin Devamı

MİLLET BİZİ SEVİYOR: Milletimiz CHP’yi geçmişte halka tepeden baktığı, kadrolarının derebeyi gibi hareket etmesine göz yumduğu için gönül defterinden silmiştir... Bugün 14 belediye başkan adayımızın daha ismini açıklıyoruz. Böylece toplam 74 şehrimizin adaylarını tanıtmış oluyoruz. Kalan 7 büyükşehir ve il belediyemiz ile ilçelerimizi de önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Adayları belli olan şehirlerimizde teşkilatlarımız hemen sahaya inecek. Çok koşacağız; bu millet bizi seviyor.

KİMSE GÖLGE DÜŞÜRMESİN: Cumhur İttifakımız var. Bunu lekelemeyecek, gölgelemeyecek şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konuda gerek Sayın Bahçeli, gerek şahsım, gerek bu sürecin altyapı çalışmalarını yürüten arkadaşlarımız... Onlara da başarılar diliyorum. İnşallah şu anda bazı kalan yerleri de bizler daha sonra liderler olarak bir araya gelip, nihai kararlarımızı vereceğiz. Teşkilatımdan isteğim, Cumhur İttifakımıza kimse gölge düşürmeye kalkışmasın; aksine dayanışma içerisinde olacağız. Genel merkezlerimizin almış olduğu kararlara hepimiz uyacağız. Eğer herkes kendine göre bir şey uydurmaya kalkarsa bunun adı kakafoni olur. Ortaya öyle bir orkestra çıkaralım ki bu böyle olmasın tam aksine burada bir senfoni olsun. AK Parti zaten böyle bir senfoninin kurucusudur.

Haberin Devamı

‘Eski tarz kampanya olmayacak’

Her seçim döneminde şehirlerimizin caddeleri, sokakları elektrik direklerinden binalara kadar her yer parti bayraklarıyla afişlerle pankartlarla donatılır. Biz bununla ilgili bir düzenleme de yaptık ama kimse buna riayet etmiyor. Kitle iletişiminin sınırlı olduğu dönemde bu tarz kampanya anlayışı belki mazur görülebilirdi. Ama günümüzde buna artık ihtiyaç yok. Çok ilkel buluyoruz. Açık hava reklamcılığı, yazılı ve görsel medya, internet mecrası, partilere ve adaylara çok geniş iletişim imkanları sunuyor. AK Parti olarak 31 Mart 2019 seçim döneminden başlayarak gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini tamamen terk ediyoruz. Sadece parti teşkilatları ve seçim koordinasyon merkezlerinin olduğu yerde afişlerimiz, bayraklarımız asılabilir ama bunun dışında hiçbir yerde parti teşkilatlarımız bu tür görüntü kirliliğine asla müsaade etmeyecek. Belirlenen saatler dışında asla otobüs dolaştırmayacak.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYAYI KULLANACAĞIZ: Madem sosyal medya algıları, gerçeklerin önüne geçirilebiliyor, öyleyse bizim bu mecrayı hakikatlerle donatarak kendimizi en doğru şekilde anlatmamız gerekiyor. Partimizin Twitter’da takipçi sayısı 13,5 milyona; Facebook’ta 9 milyona ulaştı. Bize düşen internet dünyasında kendimizi en güzel şekilde ifade etmektir.