Cadde Kalben'e açılan davada dosya bilirkişiye gönderildi

Kalben'e açılan davada dosya bilirkişiye gönderildi

23.05.2018 - 16:40 | Son Güncellenme:

Şarkıcı Kalben ile onu internetten keşfederek ünlü olmasının yolunu açan eski menajeri Engin Akıncı arasındaki 200 bin TL'lik cezai tazminat davasına devam edildi. Davada menajer lehine tanık olan şarkıcı Mabel Matiz, duruşmaya gelmedi.

Kalbene açılan davada dosya bilirkişiye gönderildi

Kalben, menajer Engin Akıncı ile 2015 yılında sahne, konser ve reklam gelirlerinin yüzde 50’sini alması koşuluyla imzaladığı sözleşmeyi geçtiğimiz yıl temmuz ayında feshetmişti. Menajer Engin Akıncı, Kalben’e 200 bin TL cezai şartı öne sürerek dava açmıştı.

Haberin Devamı

Sözcü'nün haberine göre; İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde açılan davanın son duruşmasına Engin Akıncı avukatlarıyla geldi. Kalben’i ise avukatı Ahu Ülgen temsil etti.

MABEL MATİZ GELMEDİ

Duruşmada şarkıcı Mabel Matiz, menajer Engin Akıncı lehine tanıklık yapacaktı. Ancak ünlü şarkıcı, duruşmaya gelmedi. Engin Akıncı ise Mabel’in böyle bir davada yer almamasını istediklerini söyledi.

İNTERNETTEN KEŞFETTİ

Duruşmada Engin Akıncı’nın tanığı Hamit Ergin Nuhoğlu dinlendi. Mabel Matiz projesinin prodüksiyon amiri olarak 2015’te görev yaptığını belirten Nasuhoğlu, “Bir yıl sonra Engin Bey internetten keşfettiği Kalben’in şarkılarını bize 2016’da dinletti. Kalben’in ilk albümünün yapımcılığını ve menajerliğini üstlendik. Bir yolu boyunca müthiş çıkış yaptı. Engin Bey’in maddi ve manevi katkısı çok oldu. Sanatçıya doğru yolu gösteren bir kişi olarak Engin Bey konserlere giderdi” dedi.

Haberin Devamı

Kalben’in avukatı Ahu Ülgen, tanık Hamit Ergin Nasuhoğlu’na “Kalben ile ilgili hangi çalışmalara ortak oldunuz?” diye sordu. Nasuhoğlu, “Kalben Hanım için sahne şovları, ışık şovları, orkestranın kurulması ve yurt dışı konserlerini bizzat ben üstlendim. Büyük çaplı işlerde de Baha Över’e destek verdim. Ayrıca Kalben Hanım'ın stüdyo çalışmasından başlayarak, albümün yapım aşamasında, klip çekimlerinde, konser planlamalarında danışman olarak görev aldım” ifadelerini kullandı.

"KALBEN ÖNCE ‘AŞK ÇEŞMESİ’ ŞARKISINI MABEL’E HEDİYE ETTİ SONRA VAZGEÇTİ"

‘Aşk Çeşmesi’ şarkısını Kalben’in, Mabel Matiz’e hediye ettiği yönünde bilgisi sorulan Nasuhoğlu, “Kalben önce şarkıyı Mabel Matiz’e hediye etti. Engin Bey’e kayıt masraflarını yaptırdıktan sonra vazgeçti” şeklinde konuştu.

Tanığın dinlenmesinin ardından mahkeme, dosyayı bilirkişiye gönderdi. Duruşma ertelendi.