Gündem Kahpelere inat ağlamak yok

Kahpelere inat ağlamak yok

12.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Uzman Çavuş Enes Sarıaslan 'Düğüne gidiyoruz. Alıp geleceğiz inşallah' diyerek Afrin'e gitmişti. 18 gün sonra şehit düştü. Babası, cenazesinde ona verdiği sözü tuttu, dimdik durdu...

Kahpelere inat ağlamak yok

'Teröre inat dimdik ayaktayız'

Haberin Devamı

Türkiye şehit Uzman Çavuş Enes Sarıaslan'ı Zeytin Dalı Harekatı'nın 3. gününde sınırı geçerken tanıdı. Sarıaslan 'Düğüne gidiyoruz. Allah'ın izniyle Afrin'i alıp geleceğiz inşallah' dedi. Bir sevdiği vardı. Dönüşte yüzük takacaktı. Ancak olmadı. 11 silah arkadaşıyla şehit düştü. İmam Sarıaslan, 24 yaşında toprağa verdiği fidanının arkasından konuştu:

"Kahpelere inat, itlere inat ağlamayacağım. Oğluma söz verdim, ağlamam. Teröre inat dimdik ayaktayız."

Kahpelere inat ağlamak yok

Sarıaslan'ı 10 bin kişi Kürtçe ağıtlarla uğurladı. Erdoğan, İçişleri Bakanı Soylu'nun cep telefonundan görüntülü arayıp şehit Sarıaslan'ın babasına taziyelerini iletti.

Zeytin Dalı Harekatı’nın yürütüldüğü Afrin’de 1072 rakımlı tepeyi tutan komando birliklerine önceki gün PKK/PYD terör örgütünün sivilleri kullanarak düzenlediği saldırıda Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş (33), Uzman Çavuş Oğuzhan Ekiz (27), Uzman Çavuş Serdar Ege (41), Uzman Çavuş Halis Koca (28), Uzman Çavuş Enes Sarıaslan (24), Uzman Çavuş Hüseyin Şahin (28), Uzman Çavuş Koray Karaca (25), Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu (26), Uzman Çavuş Burak Akalın (28); bu saldırının ardından destek için bölgeye giden helikopterin kaza kırıma uğraması sonucunda da Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Kahraman(33) ile Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut(32) şehit oldu. Çatışmada ağır yaralanan ve tedavi altına alınan Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan (28) da tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak dün şehit oldu. Çatışmada şehit olan askerlerin, Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığı’nda görev yaptığı, 208 komando ile birlikte 25 Ocak günü ailelerinin de katıldığı törenle bölgeye uğurlandıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Afrin şehitler dün memleketlerinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

ANNESİNİN FERYADI YÜREKLERİ YAKTI

Kahpelere inat ağlamak yok

Piyade Uzman Çavuş Oğuzhan Ekiz’in (27) cenaze töreni memleketi Hatay’ın Erzin ilçesinde Mülümün Mezarlığı’nda yapıldı. Törene şehidin ailesi ve yakınları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Hatay Valisi Erdal Ata, askeri ve mülki erkan ile yaklaşık 10 bin vatandaş katıldı. Şehidin tören alanına ambulansla getirilen annesi Suna Ekiz, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin 9 yaşındaki yeğeni ise törende şehit dayısının askeri beresiyle ön safta yer aldı. Ekiz’in amcasının oğlu Uğur Ekiz’in de 2010’da İstanbul’da askeri araca yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit düştüğü öğrenildi. Ekiz ailesinin yaşadıkları mahallede Şehit Uğur Ekiz adına yaptırılmış bir de ilkokul bulunuyor. Ekiz’in ablası Gülşah Ekiz’in de Eskişehir’de polis olarak görev yaptığı belirtildi. DAĞHAN KOZANOĞLU-Hatay

Haberin Devamı

‘Benim kahraman oğlum’

Kahpelere inat ağlamak yok

Şehit Uzman Çavuş Burak Akalın da Samsun’un Çarşamba ilçesinde toprağa verildi. Cenaze ilk olarak Epçeli Mahallesi’ndeki babaevine götürüldü. Şehidin annesi Aysel, babası Ekrem ve kız kardeşi Duygu Akalın tabuta dokunarak, uzun süre gözyaşı döktü. Epçeli Camii’nde düzenlenen törene Aysel Akalın “Bir tanem, kuzum, bizi bırakıp gittin” diyerek ağladı. Akalın, oğlunun fotoğrafını öptükten sonra havaya kaldırarak, “Bu benim kahraman oğlum” dedi. Akalın’ın cenazesi, Epçeli Mahalle Mezarlığındaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Eşine, üniformasını giyerek veda etti

Kahpelere inat ağlamak yok

Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin ile Uzman Çavuş Burak Akalın’ın cenazeleri, Samsun’da toprağa verildi. Cenazelerle aynı uçakla gelen şehit Hüseyin Şahin’in eşi Çiğdem Şahin, törene eşinin askeri kıyafetleri ile katıldı. Havalimanındaki törenin ardından toprağa verilmek üzere şehitlerden Hüseyin Şahin’in cenazesi Havza, Burak Akalın’ın cenazesi ise Çarşamba ilçesine gönderildi. Havza’da düzenlenen törende şehidin annesi Behiye, kardeşleri Emine, Sündüs, Asiye ve Zekeriya Şahin gözyaşlarına boğuldu. Şahin’in cenazesi, Yenice köyündeki baba evinde helallik alınmasından sonra köy mezarlığında toprağa verildi. Şahin’in polis memurluğu görevini 2015 yılında bırakıp, piyade uzman çavuş olduğu ve 5 ay önce evlendiği belirtildi. Hüseyin Şahin, Burak Akalın-SAMSUN

Eşi ve kızları tabutunu öptü

Kahpelere inat ağlamak yok

Şehit Piyade Uzman Çavuş Serdar Ege’nin (41) cenazesi, askeri uçakla memleketi Eskişehir’e getirildi. Reşadiye Camisi’nde düzenlenen törende şehidin annesi Gülten, kardeşleri Serkan Ege ve Betül, eşi Dilek, kızları Elif (17) ve Elvan Ege (13) ile yakınları uzun süre gözyaşı döktü, ağıtlar yaktı. Şehidin annesi, kardeşleri, eşi ve iki kızı, naaşın başına gelerek tabutu öptü. Ege’nin cenazesi, törenin ardından Kanlıpınar Şehitliği’ne defnedildi.

Haberin Devamı

‘Sen beni niye kandırdın yavrum’

Kahpelere inat ağlamak yok

‘Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Koray Karaca dün İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Karaca’nın cenazesi önce helallik alınması için Kartal’daki babaevine getirildi. Bu sırada şehidin annesi Fadime Karaca, babası Ramazan Karaca uzun süre gözyaşı döktü. Üzülmemesi için annesi Hamide Karaca’ya görev için Hatay’a gittiğini söylediği öğrenilen Uzman Çavuş Karaca’nın tabutuna sarılan annesi, “Sen beni niye kandırdın yavrum. Gel oğlum evimize gidelim. Bir daha seni göremeyeceğim” diye gözyaşı döktü.

‘Kalk oğlum’

Kahpelere inat ağlamak yok

Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman’ın cenazesi, İzmir’deki babaevinin önünden son kez geçirildikten sonra Bostanlı Beşikçioğlu Camii’ne getirildi. Camide, şehidin babası emekli emniyet müdürü Uğur Salim, annesi Habibe ve eşi Duygu Karaman ile ablası Harika Cebrenur taziyeleri kabul etti. Şehidin acılı annesi, “Kalk oğlum” diyerek, tabuta kapanırken, eşi de uzun süre gözyaşı döktü. Karaman’ın cenazesi, Kadifekale Şehitliği’nde toprağa verildi. Karaman’ın ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans öğrencisi olduğu öğrenildi.

‘Seninle gurur duyuyorum’

Kahpelere inat ağlamak yok

Çatışmada ağır yaralanan ve tedavi altına alınan Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan (28) da dün tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Sabah saatlerinde cenazesi İzmir’e getirilen Akdoğan için düzenlenen törende gözyaşları sel oldu. Şehit annesi Fatma Akdoğan, “Seninle gurur duyuyorum. Bizi yıldıramayacaklar” dedi. Akdoğan, Kadifekale Şehitliği’nde toprağa verildi.

Akdoğan’ın operasyona çıkmadan önce son olarak annesini aradığı ve sesini duyduğu öğrenildi.

‘Ağlamayın lütfen’

Kahpelere inat ağlamak yok

Şehit Erdem Mut için Kırıkkale’de Nur Camisi’nde düzenlenen törende şehidin babası Ali ve annesi Ayşe Mut sinir krizi geçirdi. Acılı anne ve babaya sağlık ekipleri müdahale etti. Törende şehit eşinin tişörtünü ve alyansını bir an olsun elinden bırakmayan Gizem Mut ise gözyaşı döken yakınlarına “Ağlamayın. Lütfen sevindirmeyin onları. Bakın ben ağlamıyorum” diyerek seslendi. Mut’un cenazesi Şehitlik’te toprağa verildi.

‘Kızıma ne diyeceğim?’

Kahpelere inat ağlamak yok

Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş’un (33) cenazesi dün Mersin’in Anamur ilçesinde toprağa verildi. Şehit için Otogar Camisi’nde tören düzenlendi. Tören sırasında şehidin 3 yaşındaki kızı Ayşe yakınlarının kucağında uyudu. Şehidin eşi Alime Kuş, tabuta sarılıp gözyaşı dökerek, “Seni çok seviyorum. Kızını göremedi. Ben hamileyken gitti. Bana söz vermişti ‘Son’ demişti. Biz seninle okul, sıra arkadaşıyız. Ben şimdi kızıma ne diyeceğim. Ne olur kalk” dedi. Şehidin cenazesi Akine Mahallesi’ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

‘Çakır gözlüm vatana feda olsun’

Kahpelere inat ağlamak yok

Şehit Uzman Çavuş Halis Koca (28) için Adana’nın İmamoğlu ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Ayvalı Mahallesi Mezarlığı’ndaki törende, anne ve babası daha önce vefat eden şehidin kamuflajını giyen kız kardeşi Zehra Koca, ağabeyinin fotoğrafını öptü. Ağabey Halit Koca da kardeşinin tabutuna sarılırken gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin ninesi Zülfü Koca da tabuta sarılarak, “Çakır gözlüm vatana feda olsun” diye ağıt yaktı.

Şehit ailesi destek oldu

Kahpelere inat ağlamak yok

Piyade Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu’nun (26) cenazesi Giresun’un Çamoluk ilçesi Kılıçtutan köyünde toprağa verildi. Çamoluk Merkez Camisi’ndeki törene şehidin ailesinin yanısıra 3 bin kişi katıldı. Cenazeye, Zeytin Dalı Harekatında 3 Şubatta şehit olan Giresunlu Tankçı Uzman Çavuş Ufuk Aktağ’ın (26) babası Mehmet ve annesi Tülay Akdağ da katılarak ailenin acısını paylaştı.