Geri Dön

Kalburabastı Tarifi

Şerbetli tatlıların en lezzetlilerinden kalburabastı tatlısını evde yapmaya ne dersiniz? İşte misafirlerinize de ikram edebileceğiniz kalburabastı tatlısının tarifi...

Kalburabastı Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için;

125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiğine kadar un

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon

Hamurun içi için;

Ceviz içi

Kalburabastı Nasıl Yapılır?

Kalburabastı, yapımı zor gibi görünse de doğru malzemeler ve elinizin alışmasıyla kolayca yapabileceğiniz tatlılardan. Peki kalburabastı tatlısı nasıl yapılır? İşte kalburabastı tatlısı tarifi... 

1. adım: Şerbetimizi 10 dakika kaynatıp 4-5 damla limon sıkıyoruz, 5 dakika sonra altını kapatıyoruz.

2. adım: Daha sonra şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz. Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba koyup, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.

3. adım: Şeklimizi verebilmek için hamurdan bir parça koparıp rendeye yayıyoruz ve arasına ceviz koyup hamurumuzu kapatıyoruz.

4. adım: Ardından yağlanmış tepsimize dizip, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp şerbetimizi üzerine döküyoruz.

5. adım: Şerbetimizi 10 dakika kaynatıp 4-5 damla limon sıkıyoruz, 5 dakika sonra altını kapatıyoruz.

6. adım: Daha sonra şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz. Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba koyup, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.

7. adım: Şeklimizi verebilmek için hamurdan bir parça koparıp rendeye yayıyoruz ve arasına ceviz koyup hamurumuzu kapatıyoruz.

Son adım: Ardından yağlanmış tepsimize dizip, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp şerbetimizi üzerine döküyoruz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber