Kırklareli Kalfalık Ve Ustalık Belgesi Alımında Çalışma Süresinin İndirilmesi

Kalfalık Ve Ustalık Belgesi Alımında Çalışma Süresinin İndirilmesi

10.12.2017 - 16:02 | Son Güncellenme:

.

Kalfalık Ve Ustalık Belgesi Alımında Çalışma Süresinin İndirilmesi

KIRKLARELİ (AA) - Lüleburgaz Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Nihat Yaman, kalfalık ve ustalık belgesi alımında çalışma süresinin indirildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalfalık ve ustalık belgesi alımlarının kolaylaştırıldığını söyledi.

Önceki yıllarda kalfalık için en az 6, ustalık belgesi için ise 11 yıl çalışma sürelerinde indirim yapıldığını aktaran Yaman, kalfalık ve ustalık belgesi alımlarındaki zorlukların ortadan kaldırıldığını kaydetti.

Belge alacak kişilerin fırsatı değerlendirmesi gerektiğini belirten Yaman, şöyle konuştu:

"Kalfalık ve ustalık belgesi almak için müracaatta istenen bu sürelerde indirime gidildi. Lokantalarda, lahmacun, kebap salonlarında aşçı veya servis elemanı olarak çalışanların kalfalık ve ustalık belgesi almak için SGK'dan ünvanlı prim dökümü ile mesleki eğitim merkezine müracaat edebilirler. Başvuru yapacaklar, 22 yaşını doldurmuş, mesleği ile ilgili bir iş yerinde sigortalı olarak çalıştığını belgelendiren, en az ilköğretim ya da ortaokul mezunu olması gerekmektedir. Ustalık belgesi için ise kalfalık belgesi sahibi, mesleği ile ilgili bir işte 5 yıl çalıştığını belgelendirebilen ya da ustalık ve usta öğreticilik belgesi sahibi birinin yanında çalışıp, mesleki eğitim merkezinde 1 yıllık eğitimin sonunda ustalık sınavlarına girebilirler.''

Haberin Devamı

Yaman, ustalık belgesi olan veya belge sahibi kişileri çalıştırabilecek kişilerin iş yeri açabileceğini ifade etti.

Yazarlar