Makyaj Kalıcı makyaj yaptırmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Kalıcı makyaj yaptırmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

23.01.2018 - 16:15 | Son Güncellenme:

Kalıcı makyaj son yıllarda çok popüler ancak kalıcı makyaj yaptırmadan önce mutlaka haberimizi okuyun!

Kalıcı makyaj yaptırmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Son dönemde yeni teknikler sayesinde popülerliği artan kalıcı makyaj uygulamaları hanımlar tarafından çokça tercih edilmeye başladı. Özellikle kaşlarındaki seyreklikten şikayetçi olan veya dudaklarındaki renk kayıplarını gidermek isteyenler için hayat kurtarıcı olan bu uygulamalar uzman kişiler tarafından yapıldığında çok doğal sonuçlar verirken, istenmeyen sürprizler ile de karşılaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Peki, canlı ve etkili bir görünüme sahip olmak için kaşlarını yoğunlaştırmak isteyen veya dudaklarındaki soluk görüntüden kurtulmak isteyenler kalıcı makyaj yaptıracakları yeri neye göre seçecekler? Daha sonra kötü sürprizler ile karşılaşmamak için nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Türkiye’de ve yurtdışında konu ile ilgili eğitimler veren, ünlü güzellik ve kalıcı makyaj uzmanı Aylin Çetinkaya’ya sizin için sorduk. Kalıcı makyaj yaptırmayı düşünen kişilerin en çok dikkat etmesi gereken 3 önemli nokta nedir?

Kalıcı makyaj işlemleri kişiye özel teknik kullanılarak yapılması gereken bir işlemlerdir. Burada kişinin cilt tipi ve cilt alt tonu rengi çok önemlidir. Herkesin cilt tipi birbirinden farklı olduğu için, herkese aynı teknik ile uygulama yapılamaz. Eğer buna dikkat edilmeden işlem yapılırsa, işlem sonrasında güzel görünen uygulama, 1-2 ay sonra renk ve şekil değiştirebilir.

Haberin Devamı

Böyle bir sürprizle karşılaşmamak için uygulama öncesinde cilt analizlerinin profesyonel şekilde yapılması çok önemli. İşlem yapılacak olan merkezi seçerken, işlem öncesinde yapılan cilt analizi çalışmaları hakkında detaylı bilgi alınmalıdır.

Diğer bir konu ise kullanılan boyalar, yani pigmentler. Yurtdışından geldiği ve içeriğinin organik olduğu söylenerek ülkemizde satılan pigmentlerin ne yazık ki birçoğu sahte. Sahte pigmentler, hem insan sağlığını tehdit ediyor, hem de renkleri çok kısa zamanda soluyor. Bu sebeple kullanılacak olan ürünlerin içeriğinden ve orijinal ürünler olduğundan emin olmak gerekiyor.

Elbette işlemi yapacak olan kişinin eğitimi, bilgi ve tecrübesi de çok önemli. Şu anda Türkiye’de kalıcı makyaj yapabilmek için herhangi bir ustalık belgesi veya lisans zorunlu değil; kısa bir eğitim alarak kalıcı makyaj yapmaya başlamak mümkün. Halbuki her cilt tipinin ihtiyacını anlamak ve daha sonra ortaya çıkabilecek risklerin önüne geçmek çok sayıda işlem tecrübesini gerektiriyor.

Daha sonra istenmeyen bir durumla karşılaşmamak için işlem öncesinde iyi bir araştırma yapmak şart. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak işlemi yapacak olan uzman ile mutlaka bir ön görüşme yapılmasını tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı

Bilgili ve tecrübeli kişiler tarafından doğru şekilde yapılan uygulamalardan muteşem sonuçlar almak mümkün.

Yazarlar