DİYET CRUMBLE

Sevgi neydi, sevgi emekti…

Ben, bana özel yapılan üretilen lezzetli şeylere bayılırım. Muhtemelen sizler de öylesinizdir. Sevgilinin kalbine giden yol misali, midemden kalbime bir yol olduğundan eminim.

Bu sevgililer gününde ben de sizlere sevdiklerinize yapıp evi mis gibi kokutup sonra da ağzınızı tatlandırın diye güzel bir tatlı yaptım. Hem de hafif ve lezzeti doyuran cinsten…

Crumble’ın ortaya çıkışı 2. Dünya Savaşı İngiltere’sinde tart yapacak malzemelerin temin edilememesiyle daha az un yağ vb kullanılarak ortaya çıkmış, yani yokluk tatlısı…

Crumble yaparken öyle net ve kesin bir karışım yok, arzu ettiğiniz meyvelerin üstüne arzu ettiğiniz şekilde yaptığınız hamur (yulaflı veya unlu, bademli veya fındıklı) ufalanarak eklenip fırınlayarak crumble yapabilirsiniz.

Fırından çıktıktan 20-30 dakikalık süreçte tüketmeniz en güzeli olacaktır, isterseniz yanına dondurma, ballı yoğurt ile de servis yapabilirsiniz.

Ben tarifimde taban kısmında kış meyvesi ayva, portakal suyu ve dondurulmuş böğürtlen, hamurunda ise yulaf badem karışımı kullandım. Siz bunu sevdiğiniz meyvelere göre değiştirebilirsiniz. Tarifin ayrıntılı bilgisi burada, yapılışı ise YouTube’da sizleri bekliyor, denerseniz lütfen bana da yorumlarınızı iletin…

Haberin Devamı

Diyet Crumble

Hamur
1/3 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı iri kıyılmış çiğ badem
3 tepeleme yemek kaşığı şeker (yüksek ısı nedeniyle bal, pekmez kullanmadım)
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ (60 g, soğuk)

Meyve
2 orta boy Ayva (rendelenmiş)
1 su bardağı böğürtlen
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı portakal suyu

Öncelikle hamurunu elimizle değil de robot ile yapmamız tereyağının erimemesi açısından önemli. Un, yulaf ezmesinin yarısını, bademi, şekeri karıştırıp üzerine tereyağını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Hamur parça parça dağılacak hale geldiğinde kalan yulaf ezmesini ekliyoruz. Onu kenarda bekletiyoruz.

Sonra meyveleri ayrı bir kapta karıştırıp tepsiye döküyoruz.

Ben 2 litrelik tepsi kullanmıştım, bu ölçüleri o büyüklükte bir tepsi için kullanmanız uygun olur. Tepsiyi çok az yağ ile yağlıyoruz.

Önceden 180° ye ısıtılmış fırında 40-50 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

4 tepeleme yemek kaşığı 1 porsiyondur, yaklaşık olarak 1 ekmek 1 meyve 1 yağ hakkınıza denktir. 170-200 kkal lik lezzetli diyet crumble, kaloriden çok sevgi dolu tatlı, afiyet olsun…

Haberin Devamı