Tatil Kampçıların favori rotası Şirinyazı Göleti

Kampçıların favori rotası Şirinyazı Göleti

16.10.2017 - 15:56 | Son Güncellenme:

Şirinyazı Göleti, sonbaharın gelmesiyle birlikte özellikle doğa tutkunu kampçıların gözdesi oldu. Doğa harikası bir yer olan Şirinyazı Göleti hakkında bilmeniz gerekenler bu yazıda.

Kampçıların favori rotası Şirinyazı Göleti

Şirinyazı Göleti, sonbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte doğanın tüm renklerine bürünmeye başladı. Doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini büyüleyen Şirinyazı Göleti, özellikle kampçıların uğrak yeri. Peki Şirinyazı Göleti nerede? Şirinyazı Göleti'ne nasıl gidilir? Bu sorunların cevabı aşağıda.

Haberin Devamı

Şirinyazı Göleti nerede?
Şirinyazı Göleti, Bolu'nun Mengen ilçesine bağlı Bürnük köyü yakınlarında yer alan bir doğa harikası. Ankara'ya 200 kilometre uzaklıktaki Şirinyazı Göleti'nin İstanbul'a uzaklığıysa 370 kilometre. Yaklaşık dört saatlik bir karayolu yolculuğu ile İstanbul'dan Şirinyazı Göleti'ne ulaşmak mümkün.

Şirinyazı Göleti'ne nasıl gidilir?
Şirinyazı Göleti, Bolu'nun Mengen ilçesi sınırları içindeki Bürnük köyü yakınlarında bulunmakta. Ankara'ya 200 kilometre uzaklıktaki Şirinyazı Göleti, başkent ile İstanbul'u birbirine bağlayan güzergahın yakınında yer almakta. İstanbul'dan karayolu ile Şirinyazı Göleti'ne gelmek isteyenler Ankara tabelalarını takip ettikten sonra Yeniçağa Gölü'ne gelindiğinde Ankara-Zonguldak yoluna yönelmek gerekiyor. Ardından Mengen tabelalarını takip edip 15 kilometrelik bir yolculuktan sonra Şirinyazı Göleti'ne varmak mümkün.

Haberin Devamı

Şirinyazı Göleti'nde ne yapılır?
Doğa harikası olan Şirinyazı Göleti, yürüyüş yapmak, fotoğraf çekmek, doğada romantik bir vakit geçirmek için ideal yerlerden biri. Sonbaharın gelişi ile birlikte farklı renklere bürünen ormanlık alanın fotoğrafını çekmek için de Şirinyazı'ya çok sayıda profesyonel veya amatör fotoğrafçı gelmekte.

Şirinyazı Göleti'nde konaklama var mı?
Şirinyazı Göleti'nde herhangi bir yerleşim bulunmadığından konaklama için tek seçenek kamp alanına çadır kurmak. Bunun dışında büyük kentlere olan yakınlığı nedeniyle genellikle günübirlik turların düzenlendiği Şirinyazı Göleti, özellikle hafta sonu piknik ve kampçıların akınına uğruyor. Ancak bölgenin güzelliğinin gelecek nesillere de aktarılabilmesi için çevre kurallarına uyulması çok önemli. Öyle ki kamp ve piknik sonrası oluşan çöplerin belirlenen alanlara toplanıp atılması Şirinyazı Göleti ve etrafının korunması için hayati öneme sahip.