Gündem Kamu denetçileri iftarda buluştu

Kamu denetçileri iftarda buluştu

23.06.2017 - 09:20 | Son Güncellenme:

Bu yıl 10. yılına giren Kamu İç Denetçileri Derneği KİDDER üyeleriyle iftarda bir araya geldi.

Kamu denetçileri iftarda buluştu

Ankara'daki iftara iç denetçilerin yanı sıra Maliye Bakanlığı Müsteşarı Abdullah Kaya, Müsteşar Yardımcısı ve İç Denetim Koordinasyon Kurulu Başkanı İlhan Hatipoğlu, Kalkınma Bakanlığı Yıllık Programlar ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdür Vekili Dr. Ahmet Sabri Eroğlu, Devlet Denetleme Kurulu Başkan Yrd. Sami Kalaycı, Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) Başkanı Menteş Albayrak, İç Denetim Merkezi Uyumlaştırma Dairesi Başkanı İlyas Koyuncu ve Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Bütçe Politikası Dairesi Başkanı Halis Kıral ile kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Haberin Devamı

"10. Yıl"

İftarın ardından bir konuşma yapan KİDDER Başkanı Bahadır Topal iç denetimin kamu sektöründe 10. yılını doldurduğunu ve bu 10 yıllık süreçte yetkinlik, teşkilatlanma (yasal ve mesleki çalışmalar rehberler) gibi hedeflerin yerine getirilmeye çalışıldığı bundan sonrası için ise özellikle iletişim yönünün gelişme aşamasına geçildiğini ifade etti.

"Kısa sürede güvenilir bilgi"

Topal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 2019'da aktif hale gelmesiyle birlikte iç denetim mekanizmasının Cumhurbaşkanı'na kısa sürede doğru ve güvenilir bilgiyi verebilecek bir yapıya kavuşacağını belirtti.

"Türkiye önemli bir mesafe aldı"

TİDE Başkanı Menteş Albayrak ise konuşmasında, Türkiye kamu iç denetiminde önemli bir mesafe alındığını, yetkinlik, mevzuat vb. altyapının dünyada iç denetimin önde gelen ülke seviyelerinde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

"Cumhurbaşkanlığı sisteminde önemi artacak"

Kurul Başkanı İlhan Hatipoğlu da iç denetimin gelişmesi ve daha da güçlenmesi için bütün aktörlerle birlikte çalışılmaya devam edileceğini, iç denetçilerin ortaya koyduğu başarılı çalışmalar ile üst yöneticilerine iç denetimi anlatmaları gerektiğini ifade etti.
Programda son konuşmayı yapan Maliye Bakanlığı Müsteşarı Abdullah Kaya ise iç denetimin bugün bulunduğu konumunun gelişime açık olduğu, gelecek vaat ettiği ve yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminde iç denetimin önemli bir yer tutacağına inandığını ifade etti.