Siyaset ‘Kan davası’ kavgası: 2 ölü

‘Kan davası’ kavgası: 2 ölü

25.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erzurum’un Karaçoban ilçesinde aralarında kan davası nedeniyle husumet bulunan iki aile arasında sandık başında çıkan silahlı kavgada, Karaçoban İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz’ın da arasında bulunduğu iki kişi öldü, üç kişi de yaralandı.

‘Kan davası’  kavgası: 2 ölü

Olay, aralarında kan davası bulunan Durmaz ve Yazan ailelerinin, oy kullanmak üzere geldikleri okulun bahçesinde karşılaşmaları sonrasında meydana geldi. İki aile arasında çıkan tartışma kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştü. Olayda Mehmet Sıddık Durmaz ile diğer aileden bir kişi öldü, üç kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Çatışmayla ilgili açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı İbrahim Dumlu, aileler arasında geçmişe dayalı husumet olduğunu belirterek, “Dört yıl önce karşı taraf ilçe başkanının babasını vurup, rahmetli etmiş. Bu husumetten dolayı devlet bunları başka bir tarafa yerleştiriyor. Oy için bunlar tekrar bir araya gelmiş. Çatışma çıkıyor. Başkanımız 50 yaşlarında evli, çocukları var” diye konuştu.

‘Seçimle ilgisi yok’

Başbakan Binali Yıldırım, olayın seçimlerle ilgili olmadığını belirterek, “İki grup arasında uzun süredir devam eden bir kan davası sonucu olduğu anlaşılıyor. Bunun dışında herhangi bir hadise yok” dedi. l Erzurum DHA-AA