Siyaset ‘Kandil aylar önce planlandı’

‘Kandil aylar önce planlandı’

22.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, Kandil Operasyonu ile ilgili olarak, “Kuzey Irak’ta 11 geçici üs bölgemiz var. 400 kilometrekarelik alanda temizlik harekâtı yapıldı, askerlerimiz faaliyetlerini sürdürüyor. İran ile PKK ve terörle mücadele konusunda ayrıştığımız bir durum yok. 20 uçakla önemli bir hava harekâtı gerçekleştirildi ve elde edilen istihbari bilgilere göre, terör örgütünün önemli sorumluluklar alan kadroları, bu hava harekâtında etkisiz hale getirildi. Burada kim var, kim yok, saha çalışmalarıyla ortaya çıkacak” diye konuştu.

‘Kandil aylar önce planlandı’

ATV-A Haber ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yıldırım “Birdenbire, ‘Türk ekonomisi çok kötüye gidiyor, dolar çıkıyor, faizler çıkıyor, ne olacak?’ gibi büyük yaygara, algı operasyonlarının vatandaş doğrudan adını koydu. Bu, ‘Türkiye’ye, Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’ye karşı bir operasyondur’ diye adını koydu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Spekülasyon’

Yıldırım patates ve soğan fiyatlarındaki artış konusunda da aymazca siyaset yapıldığını ifade ederek, “Mesela ‘soğan kuru dolar kurunu geçti’ gibi... Olay çok mevzi bir olay. Belirli bölgede, soğanın çok yoğun yetiştiği bölgelerde afetlerden rekoltede düşme var. Daha mahsul ortaya çıkmadan, ‘soğan, patates fiyatları bu sene yükselecek’ dedikodusu öne sürülüyor ve oradan başlıyor fiyatlar yükselmeye. Açıkçası spekülasyonlardan öte bir şey değil, göreceksiniz birkaç gün sonra böyle bir meseleyi konuşmayacağız” dedi.