Siyaset 'Kangrenleşmiş sorunları çözeceğiz'

'Kangrenleşmiş sorunları çözeceğiz'

25.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Maltepe’de tapu dağıtımı yapan CHP lideri, İstanbul’da 15 milyon kişinin tapu sorunu yaşadığını belirterek, “Bu sorunu çözeceğiz ki vatandaşın siyasete güveni artsın” dedi

Kangrenleşmiş sorunları çözeceğiz

Kangrenleşmiş sorunları çözeceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal, Kılıçdaroğlu, “Eğer, Türkiye’nin bir beka sorunu varsa, dönüp 17 yıldır bu ülkeyi yönetenlere sormak lazım. 17 yıl önce beka sorunu yoktu da şimdi mi ve neden çıktı? Korku ve baskı üzerine siyaset asla doğru değil. Siyaset, halka hizmet etmek için yarışmak demektir” dedi. Maltepe’de tapu dağıtımı töreninde kangren olmuş sorunları CHP’nin çözeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ardından Adalar’ı ziyaret etti.

Haberin Devamı

CHP lideri dün güne Maltepe’de tapu dağıtmakla başladı. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen 40 aileye tapu teslim törenine katılan Kılıçdarığlu, “En mutlu günlerimden birini yaşıyorum” derken, her insanın oturduğu evin tapusuna sahip olması gerektiğini söyledi. İstanbul’da 1.5 milyon vatandaşın tapu sorunu olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, bu sorunun 30-35 yıldır çözülmediğini belirterek, şöyle konuştu:

“İktidarın görevi vatandaşın sorununu çözmektir. İktidara geldiğinde vatandaşın sorununu çözmüyor, o sorunu her seferinde bir çıkar için kullanıyorsa o samimi, dürüst ve ahlaklı bir politikacı değildir. Biz siyasette ahlakı, dürüstlüğü egemen kılmak istiyoruz. Kimlik üzerinden ayrışma inanç üzerinden ayrışılma yaşam tarzı üzerinden ayrışma. Bunlar doğru değil. Bunlar hiçbir ülkede o ülke için bir artı getirmemiştir. Kentsel dönüşümde yaratılan rantı hak eden vatandaşlarımıza vereceğiz. Ülkemizde kentsel dönüşümde insanları bulunduğu yerden başka yere sürüyorlar. Buralarda villalar yaparak zenginlere satıyorlar. Fikirtepe’de insanları sürdüler. Bu insanların hakkını biz savunuyoruz. Kentsel dönüşümde garantör Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olacak. Bir resmi kurumun garantör olması lazım. İmamoğlu bu tapu sorunlarını çözecek. O nedenle biz Ekrem İmamoğlu’na güveniyoruz. Çözülmeyen, kangren olmuş sorunları çözeceğiz. Çözeceğiz ki vatandaşın siyasete olan güveni artsın. Sorunu çözmenin yolu, aklı kullanmaktan geçer, cebi değil.”

Haberin Devamı

‘Şükür kavuştuk’

Törene tekerli sandalyeyle gelen ve 60 yıldır Gülensu mahallesinde yaşayan 90 yaşındaki Halil Öztürk, “Bugünleri göreceğimi düşünmüyordum. Çok şükür ki tapumuza kavuştuk” derken, 82 yaşındaki Adile Yıldız ve oğlu Erdoğan Yıldız da mutlu olduklarını ifade ederek, “Bu 40 yıllık bir mücadeleydi. Burada hiçbir güvencemiz yoktu” ifadelerini kullandı.

Kangrenleşmiş sorunları çözeceğiz

‘Huzur ve barışın başkenti Adalar’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe’deki programının ardından “Sevgi ve Barış” adlı feribot ile Adalar’a geldi. CHP Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül’ün karşıladığı Kılıçdaroğlu, 1992’de şehit düşen Murat Yüksel’in ailesini ziyaret ettikten sonra Anadolu Kulübü’nde muhtarlar ve STK temsilcileri ile bir araya geldi. Adalar’ı İstanbul’un kimliği haline getirmek istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

“Adaya her gelişimde içimde güller açar. Adayı farklılıklar cennete dönüştürdü. Adanın entelektüel yapısı son derece yüksek. Adanın Türkiye’yi, geleceği, dünyayı düşünen aydın insanları var. Adanın tüm zenginliğinin dünyaya duyurulması lazım. Bu mümkün mü elbette mümkün. Yedi sanat dalında görev yapan yazarlarımız, şairlerimiz var. Belediye başkan adayımıza da söyledim. Her sene geleneksel olarak uluslararası felsefe konferansları yapılabilir. Dünyanın her tarafından felsefeciler gelebilir. Adanın kendisi bir tarih. Eserleri, sanatçı sporcuları ile bir tarihin içindeyiz. Bunu gün yüzüne çıkarmak sadece belediye başkanının işi değil. İstanbul’daki aydın ve siyasetçilerin el birliği ile ortaya çıkarıp dünyaya tanıtması gerekir. Buradan Anadolu’dan çok sayıda insan geldi. Kimse ötekileştirilmedi. Herkese kucak açıldı. Eğer huzurun veya barışın başkenti aranıyorsa burası adalardır.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından esnaf ziyareti yaptı, CHP Adalar seçim bürosunu ziyaret etti.

Kangrenleşmiş sorunları çözeceğiz

‘Korkmuyorum’

Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’daki son durağı Çekmeköy oldu. Dokunulmazlığının kaldırılmasından korkmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Şimdi konuşuyorlar ayın 31’inden sonra 2.5 milyon kişiye istihdam yaratacaklarmış. Neden seçimden önce yapmıyorsun. Ben bunları söyledikçe tahammül edemiyorlar. ‘Sen dokunulmazlığa güveniyorsun. Avukatlarıma talimat verdim’ diyor. Vermezsen namertsin. Bu kardeşiniz boyun eğmez.”

AYM’den, YSK’da görev süresi uzatmaya onay

Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP’nin, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı ve 5 üyesinin görev sürelerini bir yıl uzatan kanunun iptali istemiyle yaptığı başvuruyu reddetti. TBMM Genel Kurulu’nda Aralık 2018’de kabul edilen 12 maddelik düzenlemede, Yüksek Seçim Kurulu üyelerinin görev sürelerine ilişkin hükümler de yer almıştı. Bu çerçevede, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven ile 5 Kurul üyesinin görev süreleri bir yıl uzatılmıştı. Düzenlemeyle 2019’da görevi sona ereceklerin yerine Ocak 2020’de, 2022’de görevi sona ereceklerin yerine ise Ocak 2023’te
yenileme seçimi yapılması hükme bağlanmıştı.

Söz konusu düzenlemeye yönelik itirazları bulunan CHP, 12 maddelik yasa paketinin YSK ile ilgili hükümlerinin iptal edilmesi istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuştu. Edinilen bilgilere göre Yüksek Mahkeme, CHP’nin başvurusuyla ilgili kararını verdi. Anayasa Mahkemesi, YSK üyelerinin görev sürelerinin uzatılmasına ilişkin kanunun iptali istemiyle yaptığı başvurunun reddine karar verdi. ANKARA Milliyet