Ekonomi Kapadokya’da dev büyükelçi buluşması

Kapadokya’da dev büyükelçi buluşması

15.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) organizasyonuyla Kapadokya’da buluşan büyükelçi ve yabancı ülke misyon temsilcileri, forum toplantısında bir araya geldi.

Kapadokya’da dev büyükelçi buluşması

İlki 2014 yılında Mardin’de, sonraki yıllarda Trabzon, Çanakkale ve Gaziantep’te gerçekleştirilen ‘Büyükelçiler Buluşması’nın 5’incisi Nevşehir’de, 76 ülkeden 49’u büyükelçi olmak üzere yaklaşık 250 katılımcı ile yapıldı.

Haberin Devamı

İlişkiler güçlendi

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, çeşitli ülkelerin temsilcilerini Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. TİM Başkanı İsmail Gülle ise, Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini, ticaret hacminin artırılması amacıyla daha çok ülkeyle serbest ticaret anlaşması yapabilmek için çaba harcadıklarını kaydetti.

Uluslararası ticaretin siyasi gerilimlerden etkilenmemesi gerektiğini vurgulayan Gülle, büyükelçilerle buluşma imkanı sağlayan bu organizasyon aracılığıyla ikili ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediklerini aktardı. Gülle, siyasi gerilimlerin ticareti etkilememesini, ticaretin siyasetten bağımsız sürdürülmesini hedefliyoruz” dedi. ‘5. Büyükelçiler Buluşması’na katılanlar, Kaymaklı Yeraltı Şehri’ni ziyaretten sonra ayrıldı.

Yazarlar