Kapalı ve Doğal Burun Estetiği

Rinoplasti adıyla da bilinen burun estetiği ameliyatı yaptırmanın en önemli nedeni güzelleşme isteğidir. Ameliyatta yapılan işlem temel olarak burnun iskeletini oluşturan kemik ve kıkırdak yapının şekillendirilmesidir.

Rahat nefes alamamak, başta horlama, uyku apnesi ve kalitesiz uyku olmak üzere birçok soruna neden olur. Kemik eğriliği, çökme, doğuştan gelen solunum sorunları rahat nefes almayı engelleyerek ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlayabilir. Yüze uyumlu burun estetiği yanında özellikle solunumla ilgili sıkıntılarda burun estetiği ameliyatlarına başvurulmaktadır. Bu ameliyat İle burnunuzun boyutları azaltılabilir veya arttırılabilir, burun ucunuzun şekli değiştirilebilir, burun delikleri daraltılabilir veya burun ile üst dudak arası açıyı değiştirilebilir,

Burun estetiği yöntemlerine genel olarak baktığımızda kapalı ve açık teknik burun amelyatları mevcuttur. Kapalı teknik burun estetiğinde tüm işlemler burun içersinden yapılıyor ve burun ucunda kesi olmadan ameliyat tamamlanıyor.

Kapalı rinoplastinin avantajlarını özetlemek gerekirse…

Haberin Devamı

-Ameliyat süresi daha kısadır.
-Burun ucundaki ödem daha uzun sürer.
-Burun ucu kesi yerinde iz kalabilir.
- Kesilen sinir miktarının azalması nedeniyle ameliyat sonrası uyuşukluk hissi burnun genelinde daha azdır.
-Burun ucu daha iyi desteklenir.
-Ameliyat sonrasında oluşacak şişlik miktarı azalır.

Ameliyat sonrası nelere dikkat etmeliyiz…

-1 hafta buruna su değdirmek yasak olduğu için banyo yapamazsınız ama sadece vücudu yıkayabilirsiniz. Saçınızı da buruna su değdirmeden kuaförde arkaya doğru yaslanarak yıkatabilirsiniz.
-Amelyat sonrası 2 ay süre ile gözlük kullanılmamalıdır.
- Burun üzerine 6 ay süresince darbe gelmemesine özen gösterilmelidir.

Burun estetiği ameliyatı söz konusu olduğunda, iyi bir cerrahin prosedürü gerçekleştirmesi çok önemlidir. Daha önce de belirtildiği gibi rinoplasti çok karmaşık bir işlemdir. Kapalı estetikte işlemlerin burun deliği içerisinden ince ayarlamalar yapmak kolay değildir. Bu nedenle oldukça zor bir operasyon olan kapalı rinoplastinin, yalnızca tecrübeli doktorlar tarafından tercih edilmesi gerekir.


Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Ekrem Keskin

Haberin Devamı

Sağlıcakla kalın…

Site: http://www.ekremkeskin.com/
Instagram: https://www.instagram.com/drekremkeskin/
Facebook: https://www.facebook.com/drekremkeskin/?fref=ts