Gündem Kapatılan Gediz Üniversitesi'nin Daire Başkanı Murat Akpıçak'a 10 yıl hapis

Kapatılan Gediz Üniversitesi'nin Daire Başkanı Murat Akpıçak'a 10 yıl hapis

13.02.2018 - 16:39 | Son Güncellenme:

İzmir'de FETÖ/PDY'ye  yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan, kapatılan Gediz Üniversitesi  İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Murat Akpıçak, 10 yıl hapis cezasına mahkum  edildi.

Kapatılan Gediz Üniversitesinin Daire Başkanı Murat Akpıçaka 10 yıl hapis

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan, kapatılan Gediz Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Murat Akpıçak hakkında karar verildi. İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Akpıçak ve avukatı hazır bulundu. Duruşma savcısı, esasa yönelik verdiği mütalaasında, KHK ile kapatılan Gediz Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan Yeşildal'ın talimatıyla işe alınan Akpıçak'ın örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığının tespit edildiği ve tanık ifadeleri ile diğer delillerle değerlendirildiğinde sanığın FETÖ/PDY mensubiyeti olduğu göz önünde bulundurularak "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Daha önce örgütle bağlantılı olan dershanede çalıştığını kabul eden Akpıçak, mali müşavirlik belgesi ve yeterli iş tecrübesi olduğundan Gediz Üniversitesinde işe girdiğini, Yeşildal'ın referansıyla işe girmediğini iddia ederek örgütün talimatıyla hareket etmediğini savundu.

ByLock programını kullanmadığını ileri süren Akpıçak, "Yaklaşık 4 aydır 'ByLock mesaj içerikleri gelsin' diye dua ediyorum. Çünkü bunu kullanmadığım ortaya çıkacak. Yeşildal tarafından verilen, programların yüklü olduğu ve diğer personelin de kullandığı cep telefonunu akşamları eve götürüyordum. Eğer ByLock akşam saatlerinde yüklenmişse, verilecek her türlü cezaya razıyım." dedi.

Suçsuz olduğunu dile getiren Akpıçak, "Örgüt tarafından kullanıldım. Para ve makamların kurbanı oldum. Başıma bunların gelebileceğini bilseydim, aç kalır yine de Gediz Üniversitesinde çalışmazdım. Çok pişmanım ve beraatimi istiyorum." savunması yaptı.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, FETÖ/PDY mensubu olduğu kanaatine vararak 10 yıl hapis cezasına çarptırdığı sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin KHK ile kapatılan Gediz Üniversitesi yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri, Ağustos 2016'da Murat Akpıçak'ı gözaltına almıştı. Akpıçak hakkında "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

Yazarlar