Dekorasyon Kapının dışından başlayan dekorasyon: Kusursuz girişler!

Kapının dışından başlayan dekorasyon: Kusursuz girişler!

16.03.2018 - 14:11 | Son Güncellenme:

Evimize ziyarete gelen konuklarımızın yaşam alanlarımızı beğenmesi ve evimizde rahat etmesi, daha ilk adımdan, ilk görüşten başlıyor. Girişi davetkâr olmayan bir evin diğer yaşam alanları ne kadar görkemli ve şık olursa olsun yine de ilk izlenimde verdiği itici hissiyat içeride de ister istemez devam eder.

Kapının dışından başlayan dekorasyon: Kusursuz girişler

Evlerin giriş kısımlarını özenle dizayn etmenin tek sebebi eve gelen misafirlerimizi güzel karşılamak değil. Evlerimizin girişlerinin yalnızca konuklarımızı değil, bizi de karşıladığını unutmayın. Her gün işten eve geldiğimizde bize Hoş geldin diyen girişler, kendimizi iyi hissedebilmenin ve evi yuva olarak algılayabilmemizin ilk adımı ve bu açıdan oldukça büyük bir önem taşıyor.

Peki evlerin giriş kısımlarını doğru bir şekilde dizayn etmenin yolu nedir? İşte kusursuz bir girişte olması ve olmaması gerekenler.


Giriş kapısı

Kapının dışından başlayan dekorasyon: Kusursuz girişler

(homify.com.tr)

Bir evin ilk izleniminin kusursuz olması için farklı, etkileyici ve şık bir giriş kapısı yeterli aslında. Özellikle apartman dairelerindeki giriş alanlarında zaten dekorasyon adına bir şeyler yapabilecek çok fazla alan olmadığından dolayı, istediğiniz atmosferi giriş kapısına yatırım yaparak ortaya çıkarabilirsiniz. Özel tasarımlı, görkemli ve çarpıcı kapı dizaynları tek başlarına her şeyi değiştirebilecek bir etki gücüne sahip. Gelgelelim eğer kapınızı değiştirmek biraz masraflı bir değişim olur diyorsanız, o halde artık kolaylıkla bulunabilen multi surface adı verilen her yüzeye uyum sağlayabilen boyalar ile giriş kapınızı çarpıcı ve davetkâr bir renge boyayabilirsiniz.

Kapıyı süsleyecek şık aksesuarlar

Kapının dışından başlayan dekorasyon: Kusursuz girişler

( Artcrew / homify.com.tr)

Giriş kapınızı farklılaştırmanın bir diğer ekonomik ve pratik yolu da sıradan bir tasarıma sahip olan kapınızı şık ve göz alıcı aksesuarlarla süslemek. Özel tasarım bir kapı yaptırmak size biraz pahalıya mal olabilir ancak birbirinden değişik ve özel kapı süsleri konusunda seçenekleriniz neredeyse sınırsız!

Paspası da unutmayın

Kapının dışından başlayan dekorasyon: Kusursuz girişler

(Cats on Appletrees / homify.com.tr)

Tabii girişi ve giriş kapılarını farklılaştırmak derken kapı önündeki paspasların etkisini de unutmayın. Çoğu zaman öylesine bir gereklilik olarak düşünülen paspaslar, eğlenceli ve şık tasarımlı olduklarında giriş alanınız da çok da eğlenceli ve davetkar bir moda bürünecektir.

Çiçeklerle gelen tazelik ve güzellik

Kapının dışından başlayan dekorasyon: Kusursuz girişler
(Kele Voy A Hacer / homify.com.tr)

Çiçeklerin ve yeşil bitkilerin içine girdikleri her yaşam alanını güzelleştirdikleri artık herkesçe bilinen bir gerçek. Yaşamın, canlılığın, ferahlığın ve zarafetin temsilcisi olan renkli çiçekler mis kokularıyla da ortamı yalnızca görsel olarak değil, aynı zamanda tazelik ve temizlik hissi veren bir hava açısından da güzelleştiriyorlar. Üstelik çiçekler söz konusu olduğunda da seçenekleriniz sınırsız, kapınızın önünde hangi çiçeği istiyorsanız, renk renk, çeşit çeşit ve mevsimlere göre farklı türlerle girişinizi süsleyebilirsiniz.

Bu taraftan...

Kapının dışından başlayan dekorasyon: Kusursuz girişler

(PM Arquitetura / homify.com.tr)

Konuklarımız evlerimizi ziyaret ettiğinde kapının önünde ne taraftan ilerlemeleri gerektiğini bilemedikleri bir kafa karışıklığına sürüklenmelerini istemeyiz. Bu yüzden de özellikle müstakil ve bahçeli evlerde bahçe kapısından giriş kapısına uzanan yol “ne taraftan?” sorusunun cevabı niteliğinde olacak bir tasarıma sahip olmalı. Yönlendirici ve şık bir geçiş bölgesi ve ön kapıya uzanan yürüyüş yolları bahçeli evler için olmazsa olmaz diyebileceğimiz giriş alanı özelliklerinden biri.

Sanatsal dokunuşlar

Kapının dışından başlayan dekorasyon: Kusursuz girişler
(Novodeco / homify.com.tr)

İster apartman dairesinde yaşayın ister bahçeli bir villada, sanatı kullanmak her zaman giriş alanları için en etkileyici yollardan biridir. Kapının önüne yerleştireceğiniz büyük ve çarpıcı heykeller ya da duvara asabileceğiniz şık bir tablo ile sofistike ve estetik bir giriş atmosferi oluşturabilirsiniz.

Aydınlatma

Kapının dışından başlayan dekorasyon: Kusursuz girişler

(LGZ Taller de Arquitectura)

Ve tabii ki giriş alanı tasarımlarından söz ederken ışıklandırmanın öneminden bahsetmeden konuyu kapatmamız mümkün değil. Hem kendi yaşam kaliteniz için, hem de misafirlerinize günün her saatinde şık bir görünüm sunabilmek için girişinizin loş ya da karanlık olmaması şart!

Yazarlar