Ekonomi Kapsamlı reform paketi yolda

Kapsamlı reform paketi yolda

21.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Kapsamlı reform üzerinde çalışılıyor. Yatırım ortamını iyileştiriyoruz” dedi.

Kapsamlı reform paketi yolda

Şimşek, Şanlıurfa’da düzenlenen ‘Yerel Yönetimler’ toplantısında, Türkiye’nin daha çok üreten alanlara para aktarması gerektiğini söyledi. İş ortamındaki iyileştirmeye ilişkin bir değişimin yapılacağını bildiren Şimşek, şöyle konuştu:

“Kapsamlı bir reform üzerinde çalışılıyor. Allah’ın izniyle Türkiye’de yatırım ortamını iyileştiriyoruz. Bir, yatırımcının önündeki engelleri kaldırıp, prosedürleri azaltmak. İki, maliyetleri azaltmak, bundan sonra inşaat ruhsatları falan filan buralarda biz bürokrasiyi çok azaltacağız. Milletin önünü her konuda açmamız lazım. Yargıdan tutun, diğer bütün alanlara kadar. Çünkü dünyada para bol, yatırımcı yer bakıyor, kim daha iyi şartlar sunarsa oraya gidiyor. O nedenle belediyelerimiz de biz de çalışacağız.”

Türkiye’nin iş yapma kolaylığında 60’ncı sırada olduğunu aktaran Şimşek, hedefin ilk 20’ye girmek olduğunu söyledi. İstihdam ve yargı sisteminin daha hızlı işlemesini sağlayacaklarını dile getiren Şimşek, “Türkiye’de eğitime sınıf atlatacağız” diye konuştu.

Şimşek, “Türkiye’de yatırımlar mili gelire oranla Çin ve Hindistan’dan sonra yüksek ülkelerden. Bu iyi, fakat bu yatırımların keşke daha fazlası makine ve teçhizata olsa, maalesef önemli bir kısmı inşaat. Bizim üretken alanlara daha çok para aktarmamız lazım” dedi.

Haberin Devamı

Avrupa’ya yetişiriz...

Şimşek, “İnsanlara dokunursanız ve sorunlarını çözerseniz, siyasi istikrar devam ederse bu parti bu millete hizmet etmeye devam eder. Bir 15 yıl daha bu hızla devam edersek, Avrupa’yla arayı kapatmış olacağız” dedi.

Şimşek, “2018’de inşallah büyümemiz devam edecek. 2016 sonrasında Türkiye hakkında yorum yapanlar, ‘Türkiye bu şoklardan sonra artık sırtını doğrultamaz’ deniyordu bu ülke zor büyür deniyordu, bu ülke bu şartlarda şoku zor anlatır diyorlardı” diye konuştu.