Gündem Kaptan pilot kokpit camından mı fırladı?

Kaptan pilot kokpit camından mı fırladı?

20.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İran’da 11 Mart’ta düşen Başaran Holding’e ait uçağın kaptan pilotu Beril Gebeş’ten hâlâ bir iz yok. 11 kişinin bulunduğu uçağın düşmesinin ardından bulunan cenazelerin, DNA sonuçlarına göre 10 kişiye ait olduğu belirlenmişti.

Kaptan pilot kokpit camından mı fırladı

‘Airport Haber’, Gebeş’in cenazesine ulaşılamamasıyla ilgili yazısında ilk ihtimalin kaptan pilotun havada kırılan kokpit camından fırlaması olduğunu belirtti. Buna benzer bir olayın 1990’da 87 yolcusu ile İngiltere’den İspanya’ya giden British Airways’e ait uçakta yaşandığı belirtildi. O kazada uçuş sırasında sol kokpit camı kırılmış, dışarı fırlayan pilotu uçuş ekibi ayaklarından yakalayarak uzunca süre sıkıca tutmuştu.

Haberin Devamı

Pilotun bacakları kumandalara baskı yaptığı için uçağı indirmekte zorlanan ikinci pilot, yolcuların ve uçuş ekibinin hayatta kalmasını sağlamıştı. Bir diğer ihtimal ise Beril Gebeş’in cenazesinin tümüyle yanmış olması. Uçağın burun kısmında oluşan yüksek ısının kaptan pilotun olduğu bölümde Gebeş’in cenazesini tümüyle yakmış olabileceği belirtiliyor.