Geri Dön

Kar tanesi kurabiyesi tarifi

Ağızda dağılan bu yumuşacık ev yapımı kar taneleri size ve sevdiklerinize keyifli bir lezzet yaşatacak... Çok tatlı olmadan, vanilyanın tadını alabileceğiniz bu ekstra yumuşacık kurabiyeler, kar tanesi görünümleriyle de ayrı bir keyif sunacak. İster tek renk beyaz, ister farklı renklerde hazırlayacağınız, tıpkı doğadaki gibi, her biri birbirinden farklı kar tanesi kurabiyelerini yapmaya hazır mısınız?

Kar tanesi kurabiyesi tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 buçuk bardak un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
1 yumurta
Bir paket vanilin
Yarım su bardağı ayran

Royal Icing için malzemeler:
2 adet yumurta akı
Vanilin ya da vanilya ekstresi
Alabildiği kadar pudra şekeri

Kar Tanesi Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Hamurun hazırlanışı:
Büyük bir kapta, yumurtaları çatal yardımıyla çırpın; şekeri, tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Azar azar unu ve ayranı ekleyin. En son iyice karıştırdığınızdan emin olun. Hazırladığınız karışımı bir gece buzdolabında bekletin.

Kurabiyeleri pişirmek:
Kurabiyeleri yapmak için fırın tepsinize yağlı pişirme kağıdından koyun, ardından kar tanesi şeklinde hazırladığınız hamurları sıra sıra tepsiye dizin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin. Ardından kurabiyeleri kontrol edip eğer alt kısımları hafif kahveleşmemişse bir süre daha pişirmeye devam edin.

Royal Icing yapımı:
Yumurta aklarını bir kaba boşaltın; üzerine azar azar pudra şekerini ve vanilyayı ekleyerek kıvama gelene kadar karıştırın. Eğer kıvam çok ince gelirse, kalınlaştırmak için bir miktar daha pudra şekeri ekleyin. Ancak burada dikkat edilmesi gereken, bu karışımın kendiliğinden bir müddet sonra katılaşacağı o yüzden çok hafif sulu bir karışım olması mühim. Dilerseniz hazırladığınız bu beyaz karışımı ayrı kaplara bölüştürüp gıda boyası kullanarak renklendirebilirsiniz.

Kar tanelerinize şekil vermeye hazır mısınız?

Hazırladığınız Royal Icing’i buzdolabı poşeti gibi herhangi bir şeffaf poşete koyup, karışımı poşetin bir kenarında toplayın, ardından poşetin o ucunu çok ufakça kesin. Ve kar tanelerini çizmeye başlayabilirsiniz!

Sevdiklerinizle keyifle yemeniz dileğiyle!

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber