Ege Karabağ müjdeleri

Karabağ müjdeleri

21.06.2018 - 00:18 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir çıkarması Karabağlar mitingiyle devam etti, “Bu coşku ve heyecan 24 Haziran’ı müjdeliyor. Benim de sizlere iki müjdem var, üniversite kampüsü ve Millet Bahçesi geliyor” dedi.

Karabağ müjdeleri

Seçim çalışmalarını sürdürmek üzere İzmir’e gelen Başbakan Binali Yıldırım, Karabağlar ilçesinde miting düzenledi. Eski İzmir Pazar yerindeki mitingde ilk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki konuştu, kentsel dönüşüm ve imar barışı hakkında bilgi verdi. Ardından kürsüye Başbakan Binali Yıldırım, çıktı, “Bu coşku ve heyecan 24 Haziran’ı müjdeliyor Karabağlar” dedi.

Haberin Devamı

Bol bol konuştular

Ufuk şehir İzmir, bin bir güzellikler şehri İzmir, efeler diyarı İzmir, Ege’nin kalbi İzmir sözleriyle konuşmasına başlayan Başbakan Binali Yıldırım, “ Sizler her zaman yanımızda oldunuz. 15 Temmuz’da Karabağlar ayaktaydı, demokrasiden, hukuk devletinden vazgeçmedi. Demokrasimiz büyüdükçe ekonomimiz büyüdü, refahımızı arttı. Muhalefete sorarsanız 16 yıldır AK Parti bir şey yapmadı. Buradan soruyorum, Konak tünelini kim yaptı? Çevre yolunu kim yaptı? Adnan Menderes Havalimanı’nı kim yaptı? Onlar konuşur ak parti yapar. Siz ne yaptınız? 16 senede yan gelip yattınız. Bol bol konuştunuz. Siz bunlara 24 Haziran’da hak ettikleri dilden cevap verecek misiniz? Kimse bu milletin hafızası zayıf diye düşünmesin, hafızası saat gibi işliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

650 dönüm arazi

Başbakan Binali Yıldırım, Karabağlar için müjdelerinin de olduğunu belirtti, “İki tane müjdem var. İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin kampüsünü Karabağlar’da kuruyoruz. Bu iş için 650 dönüm araziyi ayarladık. Askeriyenin kullandığı 450 dönüm araziyi de askeriyeden alıyoruz, Millet Bahçesi yapıyoruz. Salih Omurtak Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümü başlattık. Yerinde dönüşüm diğer mahalleler içinde birer birer yapılacak” dedi.

Modern konutlar

Miting öncesi vatandaşlara seslenen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Her taraf İzmir gibi olsa afişleri gördüm. Allah bütün beldelere İzmir gibi cömert davransın ancak, böyle yöneticiler vermesin. Bazı semtlerde hala sular akmıyor” dedi. Ardından İmar Barışı konusuna değinen Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü:
“İzmir, 1. derece deprem bölgesi, bu yüzden bir an önce kentsel dönüşümün başlaması gerekiyor. Ancak CHP’li belediyeler bizim bu konudaki adımlarımızı rant olarak görüyor. Karabağlar’da dönüşüm başladı ve 50 bin konutluk bir yer ortaya çıktı. Bu konutların bir kısmı kamuya, bir kısmı vatandaşa ait, 3. etabı da 2-3 ay içerisinde bitireceğiz. Bu hareket Karabağlar’ın kaderini değiştirecek. Modern mahalleler ortaya çıkacak. Herkes rahat edecek.”