Gündem Karadelik fotoğrafını çekmeyi başaran ekipteki Türk bilim insanı kimdir? 21 Nisan ipucu

Karadelik fotoğrafını çekmeyi başaran ekipteki Türk bilim insanı kimdir? 21 Nisan ipucu

21.04.2019 - 19:33 | Son Güncellenme:

Bu akşam 20:00'da gerçekleştirilecek online bilgi yarışmasının ipucu sorusu dünya tarihinin en önemli olaylarından biri olan karadelik fotoğrafının çekilmesi ile ilgili oldu. Peki yarışmaya kısa bir süre kala oldukça merak edilen 21 Nisan ipucu sorusunun yanıtı nedir?

Karadelik fotoğrafını çekmeyi başaran ekipteki Türk bilim insanı kimdir 21 Nisan ipucu

Son zamanların en önemli gelişmesi olarak gösterilen karadelik fotoğrafının çekilmesi, bu akşam online bir bilgi yarışmasına konu oldu. İşte yarışmacıların oldukça merak ettiği 21 Nisan ipucu sorusu ve cevabı...

SORU

Karadelik fotoğrafını çekmeyi başaran ekipteki Türk bilim insanı kimdir?

CEVAP

Feryal Özel

FERYAL ÖZEL KİMDİR?

Feryal Özel (d. 27 Mayıs 1975), Türk astrofizikçi.

Anne ve babası doktor olan Feryal Özel, Üsküdar Amerikan Lisesi'nden mezun olduktan ve 1996 yılında Columbia Üniversitesi'nde Fizik ve Uygulamalı Matematik eğitimini okul ikinciliği ve "Yüksek Onur Derecesi" ile almasının ardından, 1997'de Kopenhag "Niels Bohr Institute"'de fizik üzerine yüksek lisansını bitirdi. 2002 yılında da Harvard Üniversitesi'nde astrofizik üzerine doktorasını tamamlayan Özel, adının ilk kez 2003 yılında dünyanın en tanınmış bilim insanları ile birlikte "Büyük fikirler" listesine alınmasıyla ve Nötron yıldızları, kara delikler ve manyetarlar alanındaki katkılarıyla tanındı. 2002 yılında NASA İleri Araştırmalar Enstitüsü'nde görev yaptı. 2005'te profesör olan Feryal Özel evli ve iki çocuk annesi olup, birçok ödül, takdir ve burs kazanmış, Türkiye ve dünya basınına haber olmuştur. Feryal Özel halen Arizona Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdürmektedir.