Trabzon Karadeniz'in Tarihi Ve Turistik İlçesi, Maçka'ya İlgi Artıyor

Karadeniz'in Tarihi Ve Turistik İlçesi, Maçka'ya İlgi Artıyor

19.03.2019 - 17:21 | Son Güncellenme:

Karadeniz'in tarihi ve turistik ilçesi, Maçka'ya ilgi artıyor

Karadenizin Tarihi Ve Turistik İlçesi, Maçkaya İlgi Artıyor

Bilge AVCI/MAÇKA (Trabzon), (DHA) - KARADENİZ Bölgesi'nde yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği Sümela Manastırı'nın da yer aldığı tarihi ve turistik alt yapısı ile dikkat çeken Trabzon'un Maçka ilçesi, turizm yatırımlarıyla göz doldurmaya devam ediyor.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, turizmdeki hedefi büyük olan Maçka'nın açık hava müzesi olabileceğini belirterek "Şehir merkezine 28 kilometre uzaklıkta bulunan; Sümela, Vazelon, Kuştul manastırları gibi önemli tarihi ve turistik yerlere sahip olan Maçka, Trabzon’un olmazsa olmazıdır. Trabzon’u Fatih Sultan Mehmet Zigana’dan gelerek fethetti. Rusların Trabzon’u işgali yine Maçka’dan gelerek oldu. Konum olarak Maçka, milattan önce 400'ncü yıla kadar uzanan Anabasis yolu ile beraber tamamen hem tarih hem de turizm noktasında Trabzon’un olmazsa olmazıdır" dedi.

‘MAÇKA BÜYÜK TURİZM POTANSİYELİNE SAHİP’

Maçka'nın sadece Trabzon’un değil Türkiye’nin turizm kentlerinden biri olacağını ifade eden Koçhan, "Maçka artık sadece Trabzon ile değil Türkiye’de ki birçok ille yarışacak bir turizm potansiyeline sahip olacak. Alanı çok büyük. Konaklama sadece bir bölgede sıkışmıyor. Burası Uzungöl gibi değil. Uzungöl’ün etrafına konaklamalar yığılıyor. İnsanlar sıkışıyor. Maçka konaklamasını etrafına yayan bir ilçe, gerek Hamsiköy vadisi ile Vazelon, Sümela ve Galyan Vadisi ile beraber konaklamasını rahatlıkla etrafa yayarak büyüyen ve her alanda turizminin yapılabileceği bir yerleşim yeri. Çakırköy Kayak Merkezi bir kayak turizm merkezi. Buranın yolu Maçka’dan geçiyor. Otellerle beraber 5 bin yatak kapasitesi planlanan, Türkiye’nin en güzel pistlerinin olabileceği bir yer. Hamsiköy Vadisi, tarihi ile beraber hem sütlacı hem Zigana Dağı’ndaki etiyle hem de küçük bir kayak merkezi ile; otelleri, yaylaları, küçük küçük şapellerle bir merkez haline geliyor. Aynı zamanda Hamsiköy, tarihi İpek Yolu ile de bir merkez halinde. Buna şelaleleri de ekliyoruz’’diye konuştu.

‘APLİKASYON YAZILIMI YAPIYORUZ’

Dağ bisikleti sevenler, çantalarını alıp yürüyüşe çıkmayı ve 7-8 gün yürüyecekleri tarihi yapıları ziyaret edebilmeleri için patikaların hepsine Maçka Belediyesi’nin yazılımını yapacağı aplikasyondan ulaşabileceklerini ifade eden Koçhan, ‘’Ziyaretçilerimiz Maçka Belediyesi uygulamasını cep telefonlarına indirecekler ve tesisin, yatakhanenin nerede olduğunu görebilecek ve yürüyerek de buralara ulaşabilecekler. Galyan Vadisi'nde bir Atasu Baraj gölümüz var. Uzungöl gibi uzun, müthiş bir göl. Kuştul Manastırımız var. Tarihi yürüyüş patikalarımız var. Bize güvensinler, bize destek olsunlar, Maçka’nın ne kadar gelişebileceğini herkes görecek" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI