Karaman Karaman'da Yaban Domuzu Sürek Avı

Karaman'da Yaban Domuzu Sürek Avı

20.02.2018 - 12:45 | Son Güncellenme:

.

Karamanda Yaban Domuzu Sürek Avı

KARAMAN (AA) - Karaman'da yapılan yaban domuzu sürek avında, 48 adet yaban domuzunun itlaf edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, tarım alanlarına ciddi şekilde zarar veren yaban domuzlarına karşı merkez av komisyonu kararları doğrultusunda, Orman ve Su İşleri Karaman Şube Müdürlüğü işbirliğiyle gerekli emniyet tedbirleri alınarak sürek avının düzenlendiği belirtildi.

Bu kapsamda, merkez ilçeye bağlı Kılbasan, Eminler ve Demiryurt köylerinde hafta sonu sürek avı gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mücadele amaçlı yaban domuzu sürek avında, 48 adet yaban domuzu itlaf edilmiştir. Bu bağlamda Merkez Av Komisyonu Kararları doğrultusunda, üç aylık üreme sezonuna girileceğinden üç ay süre ile mücadele amaçlı sürek avlarına ara verilmiştir. Tarımsal üretimimizin emektarı olan çiftçilerimizin ürünlerinin korunması için her zaman üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Sürek avı çalışmalarımızda emeği geçen personellerimize, avcılarımıza, Alay Komutanlığımıza, Orman ve Su İşleri Karaman Şube Müdürlüğümüze ve Sağlık Müdürlüğü çalışanlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz."