Siyaset ‘Karanlık ittifak sandıkta bozulacak’

‘Karanlık ittifak sandıkta bozulacak’

18.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin, CHP’nin Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun “HDP oyları ile seçileceği” yönündeki açıklaması tartışma yarattı.

‘Karanlık ittifak sandıkta bozulacak’

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “HDP, ‘Ankara’da Mansur Yavaş, İstanbul’da İmamoğlu kazanırsa bize borçlusunuz’ diyor. Önceden açık etmeden söylüyorlardı, şimdi alenen söylüyorlar. Karanlık odalarda kurulan ittifakları halkımız sandıkta bozacaktır. Her vatandaşımızın sandığa yansıttığı iradesine saygı duyuyoruz. Milletin iradesinin üstünde hiçbir güç yoktur” dedi.

Haberin Devamı

‘Kimin imzası var’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sezai Temelli diye HDP Eş Genel Başkanı var, yüzüne bakıyorsun bir ifade yok, bir kukla. Diyor ki, ‘İstanbul’da İmamoğlu’na, Ankara’da Mansur Yavaş’a oy vereceğiz, alacağımızı da seçimden sonra alacağız.’ Sözleşme imzalamış, senet imzalamışlar yani. Bu senedin altında kimlerin imzası var? Bu senedin altında FETÖ’nün, PKK’nın, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun imzası var, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in imzası var. Bu senedin altında Gezi olaylarını kim yapmışsa, 17-25’i kim yapmışsa, 6-7 Ekim’i kim yapmışsa, 15 Temmuz’u kim yapmışsa, Türkiye düşmanlarının imzası var” yorumunu yaptı.

Yazarlar