Siyaset ‘Kararda kamera görüntüleri olmalı’

‘Kararda kamera görüntüleri olmalı’

21.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Sözcüsü Öztrak, YSK’nın 200 sayfalık gerekçeli kararını tamamladığı haberlerinin basında yer aldığını belirterek, “Yazılan gerekçe de kuzuyu kapan kurdun, kuzuyu suçlaması hikâyesinden başka bir şey olmaz” diye konuştu

‘Kararda kamera görüntüleri olmalı’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesine ilişkin olarak “Milletin sandıkta söylediği söz masa başında gasp edilmiştir” ifadesini kullandı. CHP Genel Merkezi’nde dün basın toplantısı düzenleyen Öztrak, basında YSK’nın 200 sayfalık gerekçeli kararını tamamladığına yönelik haberler yer aldığını belirtti.

Haberin Devamı

Öztrak, AK Parti’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın açıklamalarını eleştirerek, “AK Parti’ye oy verecek olanlara büyükşehir pusulası verilmediğini söylüyor. Bu siyaset erbabına, ‘Allah akıl fikir versin’ demekten başka yapacak bir şeyimiz yok” diye konuştu.

‘Kanıtları görmeliyiz’

Öztrak, şöyle devam etti: “YSK da kısa kararında çalma çırpmadan hiç söz etmedi. Ancak AK Parti Genel Başkanı ve onun İstanbul adayı devamlı ‘oylar çalındı’ diyor. Bu oylar çalındıysa açıklasınlar, bu oyları kim çaldı? Bu oyların çalınmasına AK Parti’nin gözlemcileri, sandıktaki görevlileri neden göz yumdu, nasıl göz yumdu? 280 bin gözlemci diyorlardı sandıkların başında. Gerekçeli kararın ekinde kamera görüntülerinin de yer almasını bekliyoruz. Ama bu iddianın kanıtlarını ve görüntülerini gerekçeli kararda görmezsek o zaman bu iftiracılar milletten özür dilemeliler.” Öztrak, liderlerin Samsun’da verdiği fotoğrafın anımsatılması üzerine “Aslında liderlerin 19 Mayıs’ın 100. yıl dönümünde, Bandırma vapurunun önünde bir araya gelerek poz vermelerinin olağan dışı kabul edilmesi garip. Böyle bir fotoğrafı bu kadar yadırgamak ülkenin ne hale getirildiğini ortaya koymaktadır” dedi.

Yazarlar