Siyaset Kararı verenler hesabı ödeyecek

Kararı verenler hesabı ödeyecek

18.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kuzey Irak’a yönelik yeni tedbirlerin kapıda olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, Kerkük’teki yaşanan süreç ile ilgili “Türkiye olarak Kerkük’teki demografik yapıyı korumaya yönelik çabaya katkı vereceğiz” dedi...

Kararı verenler  hesabı ödeyecek

Başbakan Binali Yıldırım, Portekiz’de düzenlenen Down Sendromlular Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası’nda 17 madalya kazanarak şampiyon olan Atletizm ve Masa Tenisi Milli Takımı’nı kabul etti. mustafa istemi Milliyet

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin dünkü grup toplantısındaki konuşmasına eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. Yıldırım, Kuzey Irak bölgesindeki operasyonda şehit olan dört askere de Allah’tan rahmet diledi. Yıldırım, özetle şunları kaydetti:
SOMALİ’DE TÜRKİYE VARDI: Somali’de büyük bir terör olayı meydana geldi. Yüzlerce masum insan hayatını kaybetti. Terör her zaman her yerde kapıyı çalabilir. Ortak akılla hareket etmek mecburiyeti vardır. Saatler sonra orada Türkiye vardı. Biz oraya para pul için değil, kardeşlik için gidiyoruz.
OHAL KEYFİYET DEĞİL: OHAL tezkeresi Meclis’te ele alınacak. OHAL’in keyfiyet değil, mecburiyet dolayısıyla alındığını bir kez daha söylemek istiyorum. Durup dururken neden OHAL; her gün bir yerde bir olay patlak veriyor. FETÖ, DAEŞ, PKK ile amansız mücadele diyoruz bu şartlar altında üç ay süreyle tekrar uzatılması görüşü benimsendi ve Meclis’in takdirine sunuldu.
YENİ TEDBİRLER KAPIDA: İdlib’te, Suriye’de gerilimi azaltma ve çatışmasızlığı sağlama görevi Rusya ve Türkiye tarafından ifa edilecek ve yerine getirilecek. Silahlı kuvvetler ile birlikte İdlib etrafında gerekli konuşlanma yapılıyor. Bir yandan burada terör olayları önüne geçilecek, diğer yandan olası yeni çatışmalar, ülkemize olan göç baskısını kontrol altına alınacak. Irak’ta da bazı gelişmeler yaşandı, yasadışı referandum yapıldı. Barzani’nin inadı yüzünden yanlış yola girildi. Referandum arkasından bölgesel yönetimine yönelik Irak-Türkiye-İran bazı yaptırımlar uygulamaya koyacağını kamuoyuna ilan etti. Türkiye uçuşları durdurdu, Türk hava sahasını bu bölgelere yapılan uçuşlar için kapattık. Yeni tedbirler kapıda. Habur Kapısı’nın Irak merkezi yönetimine verilmesi sürecini başlattık. Erbil’de, Süleymeniye’de, Kerkük’te doğup ta Kürt, Türk, Arap yerli ahali ile sorunumuz yok. Onların sıkıntılarına çözüm üretmiş Türkiye’nin; ne kadar yanlış yaparsa yapsınlar bu tutumu değişmeyecek. Yanlışı yapan yöneticinin hesabını masum insana soramayız. Hesabı kararı verenler ödeyecek. Ödemeye de başladılar.
TAKİP EDİYORUZ Yıllarca demografik yapıyı fiili durumlarla değiştirme gayreti olduğunu görüyoruz. Kerkük, Kürt şehri diye fiili durum yapıldı. Bunu kabul etmedik. Şimdi Kerkük’ün tekrar Irak merkezi yönetimi tarafından kontrol altına alınmış olması müspet gelişmedir. 50 sene öncesine gidince demografik yapısında çoğunluk Türkmen, zaman içinde yapılan baskılar ve politikaları ile bu durum değişmiştir. Maalesef bu durum daha da kötüleşmiştir. Türkiye olarak Kerkük’te olan olayları yakından takip etmeye devam edeceğiz. Demografik yapıyı korumaya yönelik çabaya katkı vereceğiz.

Ak Parti Konya il yönetimi istifa etti

Konya Ak Parti İl Başkanı Musa Arat ve İl Yönetim Kurulu üyeleri görevi bıraktıklarını açıkladılar. Ak Parti İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada “27 Aralık 2014’te aldığımız teşkilat görevimizi, Genel Merkezimizin talebi doğrultusunda bugün (dün) itibari ile nöbetimizi teslim etmiş bulunmaktayız” denildi. l DHA

Bahçeli’nin önerisi üzerinde çalışabiliriz

“Eğitime yönelik üniversitelerde yeni bir sınav düzenlemesi yapılacak; bu sene aynı günde başlayıp bitecek. Bahçeli ileri adım atıp ‘bu yetmez üniversiteye giriş sınavlarını kaldıralım’ dedi. Şimdi Sayın Bahçeli akademisyendir bu işlerden anlar, değerlendirmeleri için teşekkür ediyorum. AK Parti iktidarından önce 76 üniversite vardı, şimdi 185 üniversitemiz var. Burada bir durum var. Üniversiteden mezun olan gençlerin sayısı 900 bin. Liselerden mezun olup da üniversiteye gitmek isteyen gençlerin sayısı da 1 milyon 100 bin. Kapasiteden fazla öğrenci var. Geçmişten gelen 2.5 milyon genç var. Bir, iki denemiş olmamış ama sayı da azalıyor. Birinci meselemiz gençlerimizi üniversiteli yapmak. Biriken 2.5 milyonu da üniversiteye göndererek bir şekilde eritmek. Ondan sonra zaten doğal olarak mezun olanlar üniversitelerin alacağı sayı aynı olacağından Bahçeli dediği öneri üzerinde çalışılabilir, düşünülebilir. Bahçeli’nin bir akademisyen olması nedeniyle gündeme getirdiği bu konuyu dikkate alıyoruz, ancak zamanını dediğim gibi bütün bu sorunları çözmek suretiyle dikkate alınabilir.”

‘Gel, gel gözlüklerine de bittim’

Kararı verenler  hesabı ödeyecek


Yıldırım partililerle de sık sık diyalog yaşadı. “Dik dur eğilme” sloganı üzerine Yıldırım, “Eğilmeden rükuya secdeye nasıl gideceğiz? Alçakların karşısında eğilmeyiz. Rabbimizin karşısında eğiliriz” dedi. Yıldırım, Avustralya Melbourne’den gelen bir vatandaşa da “Helal olsun sana beyaz ceketli” dedi. Yıldırım’ın bir vatandaşa “Gel gel gözlüklerine de bittim” demesi de gülüşmelere yol açtı.