Geri Dön

Karatay kahvaltı tarifleri

Canan Karatay’ın önermiş olduğu beslenme tarzıyla özellikle kahvaltılarınızı hem lezzetli hem de sağlıklı bir hale getirebilirsiniz. Karatay kahvaltı tarifleri ve Karatay kahvaltı önerilerini merak ediyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz Karatay kahvaltı tariflerine göz atabilirsiniz.

Karatay kahvaltı tarifleri

Karatay kahvaltı tarifleri alışmış olduğumuz kahvaltı menüsünün biraz dışında kalıyor. Karatay kahvaltı önerilerinde ekmek ve karbonhidrat tüketimi kesinlikle yasak… Karatay beslenme tarzında şeker ve karbonhidratlar kesinlikle bulunmuyor. Prof Dr. Canan Karatay şeker ve karbonhidratı zehir olarak tanımlıyor. Karatay kahvaltı önerilerinde Canan Karatay yavaş bir şekilde kilo verildiğini ve kilonun bir daha geri alınmayacağını vaad ediyor.

Karatay kahvaltı tarifleri son günlerde çok fazla popüler hale gelmiş durumda. Karatay kahvaltı önerilerini deneyenler, Canan Karatay’ın önermiş olduğu beslenme programından bir hayli memnunlar. Karatay usulü beslenme tarzını sağlıklı yaşam felsefesi haline getirenler, son derece memnun olduklarını ve hedefledikleri kiloya herhangi bir sağlık problemi yaşamadan indiklerini belirtiyorlar.

Canan Karatay sağlıklı beslenmede kahvaltının önemli bir yere sahip olduğunu üstüne basa basa dile getiriyor. Karatay beslenmesinde kahvaltı en önemli öğün olarak geçiyor ve protein, kalori açısından yüksek olması tavsiye ediliyor.

Prof. Dr. Canan Karatay diyetinde önemli olan vücut enerji düzeylerinin yüksek olmasıdır. Kahvaltı menüsünün protein açısından zengin olmasıyla insülin direnci kırılır ve karaciğerin yağlanma potansiyeli en aza iner. Karatay kahvaltısı sağlıklı yağlar ve proteinlerden oluşmaktadır.

Kahvaltıda soğuk köfte, ekmek yerine ceviz, çay yerine ise bitki çayları öneren Canan Karatay’ın aşağıda vermiş olduğumuz kahvaltı tariflerine göz atabilirsiniz.

1. Karatay kahvaltı tarifi:

Havuç, pembe turp, maydanoz, dereotu, yumurta, zeytin, peynir, kırmızı ve yeşil biber, mor üzüm, badem, yaban mersini.

2.Karatay kahvaltı tarifi:

Omlet, zeytin, peynir, badem, kuru üzüm, havuç, yeşillik, biber, turp, mor üzüm.

3. Karatay kahvaltı tarifi:

Mantarlı, peynirli omlet, havuç, biber, domates, salatalık, yoğurtlu kabak biber sote, zeytin, peynir, badem, ceviz, domates kurusu, taze ve kuru mor üzüm, baharatlı zeytinyağı.

4. Karatay kahvaltı tarifi:

Yumurta, domates, salatalık, maydanoz, dereotu, salatalık, yeşil biber, zeytin, çeçil peynir, badem, fındık.

5. Karatay kahvaltı tarifi:

Yumurta, yeşil soğan, marul, dereotu, maydanoz, peynir, avokado, havuç, zeytin, badem ve cevizli salata. Yanında ayrıca sumak, zerdeçal, karabiber ve limonlu mercimek çorbası .

6. Karatay kahvaltı tarifi

Yumurta, peynir, zeytin, fıstık, ceviz, badem, yeşillik, havuç, soğuk köfte, kivi, avokado oluyor, ayrıca kaymağı sürülmüş kuru kayısı.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber