Gündem Karavanayı kendileri hazırlıyor

Karavanayı kendileri hazırlıyor

24.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde bin 400 metre yükseklikteki Dağlıca 6’ncı Sınır Hudut Tabur Komutanlığı’nda askerler, kendi yemeklerini kendileri yapıyor.

Karavanayı kendileri hazırlıyor

Komutanından erine tüm askerlere taburun mutfak bölümünde hijyenik ortamda hazırlanan yemekler veriliyor. Manisa’daki 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda zehirlenme olaylarının gıdadan kaynaklandığı ortaya çıkınca, gözler askeri birliklerde verilen yemeklere çevrildi.
Hijyen çok önemli
DHA muhabirleri, Yüksekova’ya 50 kilometre uzaklıkta bulunan sarp dağların ve kayalıkların bulunduğu Dağlıca’daydı.
Gece gündüz dağlarda PKK’lı teröristlere aman vermeyen Mehmetçiğin 3 öğün yemeği, 6’ncı Sınır Hudut Tabur Komutanlığı’nda kurulan modern mutfakta rütbeli askerin gözetiminde 20 asker tarafından hazırlanıyor.
Her gün 4 çeşit yemeğin yapıldığı mutfakta hijyene büyük önem veriliyor. Mutfaktaki çalışmaların tamamı sivil hayatlarında aşçı olarak çalışmış deneyimli sözleşmeli erler tarafından yapıyor. Aşçı olarak görev yapan asker, “Burada 3 öğün 4 çeşit yemek yapıyoruz. Bugünkü menüde yayla çorba, pilav, fırında tavuk ve Kemalpaşa tatlısı var” dedi.
Yemek saatinde tüm rütbeli asker ve erler aynı sıraya girerek yemeklerini alıyor. Yemek sırasında erler, aynı zamanda masalarına oturdukları komutanlarıyla da sohbet etme imkanı buluyor. Bir er, “Taburumuzda yemekler silah arkadaşlarımız tarafından yapılıyor. Burada çıkan yemeklerden çok memnunuz” dedi.
Erlerle birlikte aynı masada bulunan bir teğmen, “Yemeklerimiz çok lezzetli ve kalori ölçümü yapılarak hazırlanıyor” diye konuştu.