Geri Dön

Kabaklı lazanya tarifi

Kilo vermek uğruna tatsız tuzsuz şeyler yemekten sıkıldıysanız karbonhidratsız kabaklı lazanya tarifi tam size göre. Karbonhidratsız olduğu için kabaklı lazanya tarifini diyetteyken de kullanabilirsiniz. Karbonhidratsız kabaklı lazanya tarifi nedir, bu özel lezzetin püf noktaları neler sizler için araştırdık. Uzun süre unutulmayacak lezzeti ile karbonhidratsız kabaklı lazanya tarifi…

Kabaklı lazanya tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 orta boy kabak, ince şeritler halinde doğranmış
-1 doğranmış soğan
-2 doğranmış sarımsak
-2 doğranmış havuç
-1 doğranmış domates
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-450 gram marinara sosu
-450 gram kıyma
-lezzet vermek için tuz, karabiber, maydanoz
-3 yemek kaşığı rendelenmiş peynir
-süslemek için fesleğen

Kabaklı Lazanya Nasıl Yapılır?

1.adım: Fırını 170 derecede ısıtmaya bırakın. Bu sırada sebzeleri doğrayın.
2.adım: Tavayı orta-yüksek sıcaklıkta ısıtın ve zeytinyağı dökün. Soğan, sarımsak, havuç ve domatesi ekleyin. Karamelize ve yumuşak olana kadar pişirin.
3.adım: Başka bir tencereyi ısıtın ve etiniz kahverengileşene kadar pişirin. Dilediğiniz kadar tuz, karabiber koyun. Sebzeleri bu tencereye dökün ve marinara sosu ile düşük ısıda pişirin.
4.adım: Kare bir güveç tabağının altına bir kaşık marinara sosunuzdan dökün. Sonra dilimlenmiş kabak şeritlerini, et karışımını ve peyniri ekleyin. Tekrar edin.
5.adım: 20-30 dakika boyunca pişirin.
6.adım: Fesleğen ile süsleyerek afiyetle yiyin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber