Kariyer de yaparım kafa da atarım

Kariyer de yaparım kafa da atarım

Merhaba diyelim konumuza girelim,

Alın size babalar günü hediyesi. Cinsiyetçi jargonda severek kullandığımız 'babalar gibi' lafının bir kadın tarafından uygulanışının hikayesi.

Canan Tuğaner televizyon dünyasında görevini layıkıyla yapan, mesleğinin eğitimini almış ve yıllardır ekranlarda takdir toplayan bir sunucu. İyi arkadaşım olmasının yanında kadına sözde biçilmiş objeleri kullanmadan kariyerine devam eden bir basın mensubu.

Manşetlerde 'ünlü sunucuya taciz şoku' haberini okuduğumda hemen aradım Canan'ı ve durumu bir bir öğrendim. İran'lı zat-ı muhterem B.J. Büyükada sahilinde Canan'ı bikinisiyle cep telefonuna gizlice kaydediyormuş. Canan bunu fark edince sözle uyarmış. Muhterem İranlı vatandaş da ne var bunda edalarıyla umursamayınca bizim Canan sinirlenmiş ve adamın elinden telefonu almış. Arbede çıkmış. Canan'ın başı yaralanmış ama tanırım Canan'ı bana söylemese de (haber fotoğrafında görünen başındaki yaradan tahmin ediyorum) adamın şiddetine maruz kalmamış bilakis kafayı atmıştır. Evet evet kafayı atmıştır Canan.

Haberin Devamı

Çünkü Canan

Çünkü,

Canan da her kadın gibi bu cinsiyetçi ablukadan bunalmıştır,

Çünkü,

Canan da her kadın gibi adalete olan inancını dile getirse de olayın normalleştirilebileceğini düşünmüştür,

Çünkü,

Canan da her kadın gibi sessiz kalmayı öğrenmiş ama sessiz kalınırsa sonu gelmeyen kamuoyu kabullenmesini yaşacağının farkındadır.

Çağ kapatan kadın

Canan polise başvurmuş hakkını aramış. Gerisi hukukun işi ama sanırım artık Canan baskı altında olan kadınların yeni sembolü.

Canan'a durumdan dolayı geçmiş olsun ama asıl bu çarpık zihniyete cümleten geçmiş olsun. Artık öyle kolay taciz çağı kapandı. Kafanızda pardon aklınızda bulunsun sevgiden ve saygıdan yoksun hemcinslerim.