Kariyer Hazırlıksız yakalanılan bir toplantıda yapılacak 3 şey

Hazırlıksız yakalanılan bir toplantıda yapılacak 3 şey

27.09.2018 - 10:43 | Son Güncellenme:

Yoğun bir iş gününde yapılacak toplantıya hazırlanmayı unutabilir; ya da ani bir toplantıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durumlarda hazırlıksız olarak yakalandığınız toplantıları idare edebilmek için üç ipucu var.

Hazırlıksız yakalanılan bir toplantıda yapılacak 3 şey

Önceden düşünülmesi gereken üç soru

Toplantıların önem derecesine göre hatırlatma veya alarm kurulabilir; veya not alınabilir. Fakat insanlık hali; gözden kaçan ve son anda fark edilen bir toplantı için kariyer koçu Abby Wolfe'nin önerileri şöyle:

1- Benim rolüm ne?

2- Ne getirmem gerekiyor?

3- Bu toplantıyı nasıl atlatmak istiyorum?

Kiminle buluştuğunuzu kavrayın

Yazar Kevin Daum, Inc'de yazdığı makalede toplantılara katılacak kişilere özel hazırlık yapılması gerektiğini belirtmiş, "İster tek kişi ister 10 kişilik bir toplantı olsun, masada kimler olacağına dair bir fikriniz olmalı. Katılımcıların Google ve LinkedIn profillerine göz atın. Gerekirse Facebook profillerine bakın ve sohbet esnasında kullanılacak püf noktaları yakalayın.

Konuşmak için konuşmayın

Harvard Business Review'den Paul Axtell ise "Eğer bir toplantıda hazırlıksız bulunuyorsanız sadece anlamlı cümleler kurun. Hazırlıksız olduğunuzun farkına varılmaması için toplantıya katkıda bulunmayacak şeyler söylemeyin. Bunun yerine "Düşüncem başkaları tarafından dile getirildi" ya da "Danıştığınız için teşekkürler, ekibime danışmak isterim" şeklinde cümleler tercih edin.

Bildiklerinizi detaylı şekilde anlatın

Bir diğer kariyer koçu Adrean Turner ise "İnsanlar kendi ilgi alanlarına giren konularla ilgili konuşmayı tercih etmeli. Konuşmalarının etkisini arttırmak için de örneğin mentörlük konusunda konuşuluyorsa mentörlük deneyimlerini anlatması için toplantıdaki yöneticisine top atabilir" diyor.